Aston Martin DBX’te Yalnızca Pirelli Lastikleri Kullanılacak

Aston Martin’in yeni DBX’inde yalnızca Pirelli lastikleri kullanılacak. DBX, fabrikadan Pirelli P Zero, Pirelli Scorpion Zero AS ve Pirelli Scorpion Winter lastikleri ile çıkacak. Haber basına yansımadan önce; lastikler, uzun geliştirme ve test süreçlerinden geçti. Laboratuvar testleriyle başlayıp; çeşitli koşullarda dış mekan testleri ile devam eden süreç, üç yıl sürdü. Pirelli Aston Martin P Zero lastikleri, Aston Martin DX için özellikle geliştirildi.

Pirelli P Zero DBX için Yenilendi

Pirelli P Zero’nun lastik bileşiği, yeni Aston Martin’in V8 turbo gücünü arttırmak amacıyla GT otomobilleri için kullanılan lastik materyallerinden üretildi. Yanak kısmında Aston Martin’in orijinal ekipman lastiği olduğunu gösteren A8A işaretlemesini bulunduran P Zero’nun karkası, direksiyon hissini ve sürüş keyfini arttırmak için yeniden tasarlandı. Kullanılan hibrit malzemeler ve yeni teknolojiler ile aynı zamanda lastiğin ağırlığı da düşürüldü. P Zero,  bu sayede daha düşük yuvarlanma direnci ile yakıt tasarrufu sağlıyor.

Pirelli Scorpion Zero AS Arazi Koşulları için Sunuldu

Pirelli Scorpion Zero AS, DBX’i arazi koşullarında da kullanmak isteyen sürücüler için sunuluyor. Bunun için Scorpion Zero’nun sırt deseni yeniden tasarlandı. Lastiğin off-road kapasitesinin artması için sırt blokları daha da güçlendirildi. Lastik, böylece zorlu koşullarda da yüksek yol tutuş performansı sunuyor.

Pirelli Scorpion Winter -22 Dereceye Kadar Güvenli

Pirelli’nin SUV’lar için geliştirdiği özel kış lastiği olan Scorpion Winter’ın performansı, kış mevsimi için -22 dereceye kadar optimize edildi. Pirelli, kışın bile mümkün olan en iyi direksiyon hissini sağlamak için lastik karkasında yenilikçi materyallerden yararlanıldığını belirtti.