Bridgestone Daha Uzun Ömürlü Lastikler Geliştiriyor

Premium lastik üreticisi Bridgestone, karbon nötr bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunurken şirket girişimlerine rehberlik edeceğini söylediği “Sürdürülebilirlik İş Çerçevesi”nin ayrıntılarını yayınladı. Lastik ve kauçuk alanında sürdürülebilirliği artırmayı ve çevreye olan etkiyi azaltmayı hedefleyen Bridgestone, üretiminde daha az kaynağın kullanıldığı daha uzun ömürlü lastikler geliştiriyor. Bunun yanı sıra, ürünlerini kullanan müşterilere daha fazla değer sağlamak için işletmelerinde kaynakların yeniden kullanımını teşvik ediliyor.

Bridgestone Lastik Geri Dönüşümü Sağlıyor

Bridgestone, ileriye dönük olarak lastikten kauçuğa ve lastikten ham maddeye dönüşümlere izin veren ve daha önce kullanılamayan malzemelerin yeniden kullanılmasını sağlayan yeni geri dönüşüm işlerine yönelik araştırmalar yapıldığını belirtiyor. Premium lastik markaları içerisinde yer alan Bridgestone, 2030 yılına kadar müşteriler, toplum ve şirket için faydaların sağlanmasına yardımcı olan sürdürülebilir bir iş ağı oluşturmayı hedefliyor. Model, premium lastik üreticisinin müşteri kullanımı, geri dönüşüm ve lastik üretim süreçleri dahil olmak üzere tüm alanlarda CO2 emisyonlarını azaltacağını düşündüğü döngüsel bir ekonominin yaratılmasına katkıda bulunacak. Bu çerçevede daha uzun ömürlü lastikler sunulması, tüketciler için de avantaj sağlayacak. Çevre dostu lastik seçenekleri, aynı zamanda yakıt tüketimini de azaltıyor.

Bridgestone 2050’ye Kadar Karbon Nötr Olmayı Hedefliyor

2012 yılında Bridgestone, sürdürülebilir bir toplum yaratmaya yardımcı olmak için girişimlerin başlatılmasıyla başlayan uzun vadeli çevre dostu lastik üretim hedeflerinin ayrıntılarını yayınladı. O zamandan beri yeni hedefler belirlendi ve şirket 2030 yılına kadar 2011’e göre toplam CO2 emisyonlarını % 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Bridgestone tarafından belirlenen uzun vadeli çevre hedefi, 2050 yılına kadar karbon nötr bir şirket haline gelmek. Japon menşeili premium lastik üreticisi, kuruluşundan bu yana edindiği felsefe ile toplum ve çevre için değer yaratma misyonuyla hareket ediyor. Marka; hâlihazırda yüksek yol tutuşuna sahip; dayanıklı ve uzun ömürlü lastikler ile öne çıkıyor