Bridgestone Lastik Test Kapasitesini Arttırıyor

Bridgestone, ABD’de Ohio’da yer alan Amerika Teknoloji Merkezi kampüsünün genişletilmesine yönelik planlarını açıkladı. Proje, geleceğin Bridgestone lastik teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlamak için yeni bir araç dinamiği pistinin eklenmesini içerecek.

Genişletilmiş lastik testi merkezi, şirket mühendislerinin ürün prototiplerini ilk elden kullanmalarını sağlayarak Bridgestone’un Akron kampüsündeki geliştirme çalışmalarını destekleyecek. 

Dev premium lastik markası, bunun çalışanlarının ürünleri tasarlarken ihtiyaç duyulan performans geliştirmelerini daha iyi anlamalarını sağlayacağını düşünüyor. Pist, aynı zamanda; Texas, Ohio, Meksika ve Güney Amerika’daki diğer Bridgestone sahalarında gerçekleştirilen lastik testleri için de katkı sağlayacak.

Bridgestone Lastik Test Kapasitesini Arttırıyor

Bridgestone Amerika’da teknoloji ve grup başkanı Nizar Trigui: “Akron’daki lastik testi kapasitemizi genişleterek öncü lastik ve teknoloji geliştirme kapasitemizi ilerletmekten heyecan duyuyoruz. Ürünlerimizi geliştirmeye ve müşterilerimize sürdürülebilir mobilite çözümleri sunmaya devam ederken, bu yeni lastik test pistinin gelişmiş ürün eğitimini destekleyeceğinden, ürün geliştirme sürecimiz için mühendislik ve karar verme sürecinde çevikliği artıracağından eminiz.”

En yeni lastik test pisti, gerçek dünyadaki sürüş koşullarını simüle etmek için tasarlanmış birden fazla araç dinamiği etaplarından faydalanacak. Pistte şerit değiştirme performansının değerlendirilmesi için uzun bir düzlük yer alıyor. Sürüş konforu ve yol gürültüsünü test etmek için bir NVH (gürültü, titreşim ve sertlik) etabı bulunuyor. Aynı zamanda lastiklerin ıslak ve kuru zemin yol tutuşunu ölçmek için de etaplar bulunuyor. Parkurun 2022 yazında tamamlanması planlanıyor.

Yeni lastik test merkezi, Bridgestone’un Amerika’daki tüm ilgili araştırma, ürün geliştirme, teknoloji ve temel veri sistemleri için Akron Ar-Ge kampüsünü geliştirme amacıyla yaptığı bir dizi yatırımın sonuncusu.

Akron test pistine ek olarak Bridgestone, 17 milyon ABD dolarının üzerinde bir yatırımın ardından Gelişmiş Lastik Üretim Merkezi’nin (ATPC) tamamlanmasına yaklaşıyor. Yeni ATPC, son teknoloji üretim ekipmanlarına sahip olacak ve NTT IndyCar Serisi için Firestone yarış lastiklerinin üretiminde kullanılacak. Tesis, ayrıca yarış ve yol uygulamalarının test edilmesi ve geliştirilmesi için küçük partiler halinde özel lastikler ve prototip lastikler üretebilecek.