Bridgestone Organizasyon Yapısını Basitleştiriyor

Bridgestone, yönetici operasyon yapısını basitleştirerek beş katmandan üçe indirmeyi planlıyor. Buna göre yalnızca kıdemli yönetici, idare ve yönetim katmanları bulunacak. Planlanan değişiklikler, 1 Ocak 2021’de uygulanmaya başlayacak. Japon lastik devi, yeni yapı ile karar alma sürecinin hızlanmasını ve “lider bir organizasyon” elde etmeyi amaçlıyor.

Bridgestone Üst Düzey Yönetici Sistemini Kaldırıyor

Bridgestone, üst düzey yönetici sistemini ortadan kaldırıyor. Yeni yapı ile mevcut başkan yardımcısı ve kıdemli yönetici pozisyonları, kıdemli yönetici olarak birleşiyor. Kıdemli yönetici, her işletmenin / fonksiyonun başı olarak görev yapacak ve küresel yönetim sorumluluklarına sahip olacak. Grup; ayrıca, mevcut kurumsal yönetici pozisyonunu, bölüm stratejisi ve yürütmeden sorumlu olacak bir pozisyon olan idare olarak yeniden sınıflandırıyor.

Bridgestone Grubu’nun Başkan Sayısı Azalıyor

Yeni yapı altında Bridgestone Grubu’nun başkan yardımcısı ve kıdemli yönetici sayısı; Bridgestone Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika’nın ise başkan sayısı azaltılıyor. Bridgestone Amerika’nın başkan yardımcısı ve Amerika bölgesinin yönetim kurulu başkan yardımcısı Asahiko Nishiyama 1 Ocak’ta emekli olacak.