Continental HL Yük Endeksine Sahip İlk Lastikleri Üretti

Elektrikli ve hibrit binek araçlar ile 4×4 / SUV’ler benzinli araçlara göre daha fazla ağırlığa sahip olan büyük, güçlü araçlardır. Aynı zamanda bu araçlarda yüksek kapasiteli büyük lastiklerin takılması için daha az alan bulunmaktadır. Continental, bu soruna çözüm olarak “HL” koduna sahip ilk binek araç lastiğini üretti. Basınç açısından bir farka sahip olmayan bu lastikler, standart XL (Ekstra Load) lastiklere göre daha yüksek yük kapasitesine sahip. Bu ürünlerin yanak bölgesinde yer alan “HL” ifadesi, “HL 245/40 R 19 101 Y XL” vb. şeklinde ebadın önünde gösteriliyor. Aynı zamanda; görüldüğü gibi sürücülerin alışkın olduğu ve yüksek yük kapasitesi denilince gözünün aradığı XL ifadesinden de vazgeçilmiyor.

HL Lastikler ile XL Lastiklerin Farkı Nedir?

HL lastikler, 825 kilograma dek yük taşıma kapasitesine (yük endeksi: 101) sahiptir. Bu, XL lastikler için standart olan 750 kg’ye (yük endeksi: 98) göre %10’luk bir artış anlamına gelmektedir. Bunun yanında XL ifadesine sahip olmayan standart yük kapasitesine (SL) sahip binek araç lastikleri, orta menzilli modeller de dâhil olmak üzere birçok otomobil için uygundur. Bu lastikler, maksimum 670 kilogramlık (yük endeksi: 94) yük taşıyabilmektedir. Yeni Continental HL lastikler, standart yük kapasitesine sahip bu lastiklerin dörtte biri oranında daha fazla yük taşıyabiliyor. Continental, HL koduna sahip lastikleri orijinal ekipman olarak sunmak istiyor.

Continental Yük Endeksini Arttırırken Performanstan Ödün Vermiyor

Continental, yük kapasitesini arttırırken müşteri taleplerini karşılayabilmek için hem lastik yapısında hem kauçuk bileşiğinde bir dizi değişiklik gerçekleştirdi. Bu lastiklerin geliştirme projesinden sorumlu olan Dr. Stefan Habicht: “Yük kapasitesini arttırırken lastiğin diğer özelliklerinden ödün vermemek için üst seviyede çaba göstermek zorundaydık. Lastik yapısı açısından gürültüyü azaltmak için topuk bölgesini güçlendirdik ve karkas şeklini geliştirdik. Aynı zamanda bileşiği de optimize ettik. Sonuç olarak, düşük yuvarlanma direncine ulaşabildik, yüksek manevra kabiliyeti sağladık ve kilometre performansını müşterilerimizin alıştığı gibi yüksek seviyede tuttuk.”

Continental HL koduna sahip lastikleri, şimdi yalnızca orijinal ekipman donanımları için üretiyor. Lastikler, daha sonra yenileme pazarında da satışa sunulacak.