Continental Share Now için Akıllı Lastik İzleme Hizmeti Sunuyor

Lastik devi Continental ve araba paylaşım şirketi Share Now Danimarka ortaklığı genişliyor. Pilot proje kapsamında filodaki araç lastiklerinin diş derinliği, bulut tabanlı bir izleme sistemi ile takip edilecek. Akıllı lastik çözümü, filonun çok verimli çalışabilmesine imkân tanıyacak. Share Now, %65’i elektrikli araç içeren 700 kişilik filonun lastik yönetimi için Continental Conti360° Çözümleri’ni kullanacak.

Share Now Danimarka CEO’su Morten Jakobsen: “Ortaklığa duyulan yüksek düzeydeki güven ve elde ettiğimiz olumlu sonuçlar, araçlarımız için lastik yönetimini Continental’in ellerine bırakmaya bizi ikna etti. Bu, araç filomuzun çalışır durumda tutulduğu bilgisiyle yeni mobilite konseptleriyle temel işimize odaklanmamızı sağlayacak.”

Continental Conti360° Çözümleri sözleşmesi kapsamında Share Now için dört mevsim lastikler tedarik edilecek. Filo araçlarında Continental AllSeasonContact lastikler kullanılacak. Akıllı lastik basıncı okumaları, sensörler kullanılarak gerçek zamanlı olarak alınacak ve ardından veriler, bulut aracılığıyla Share Now Danimarka operasyon başkanına iletilecek. Hizmet, şirketin tüm elektrikli araç lastik durumunu görmesini ve gerekirse harekete geçmesini sağlayacak.

Share Now Danimarka Operasyon başkanı Steen Herløv Andersen: “Verilerin kalıcı olarak kullanılabilirliği, filo yönetimini hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlıyor. Düşük lastik basıncı, daha yüksek yuvarlanma direncine neden olarak akü menzilinin azalmasına ve lastik aşınmasına neden oluyor. Her ikisi de bizim için çevresel ve maliyet açısından kötü haber. Ayrıca, düşük lastik basıncı bilgisini gösteren yanıp sönen bir uyarı ışığına sahip araçlara binen müşterilerin gerginliğinin de önüne geçiyoruz. Test aşaması Mart 2022’de başarıyla tamamlandıktan sonra amaç, mümkün olduğunda tüm filo için lastik diş derinliği izlemeyi benimsemek.”

Telematik şirketi Questar ile ortaklık kuran Continental, Share Now Danimarka filosundaki araçlar için lastik sensörlerinden ve telemetri verilerinden gelen bilgileri bulutta bir algoritma ile birleştiriyor. Bu, lastik diş derinliği bilgisinin doğru bir şekilde tahmin edilmesini sağlıyor.

Continental Lastikleri İş Geliştirme ve Küresel Pazarlama Başkanı Tansu Işık: “Bir algoritma kullanarak hassas diş derinliği izlemesi sunabilen çözümü ilk pazarlayan biziz. Dijital, akıllı lastik çözümleri için yeni bir ölçüt belirleyen sistem, 1 mm’ye kadar hassastır. Birçok filo müşterisi, garantili kilometre mesafeleri ve her zaman, her yerden erişilebilen eksiksiz lastik hizmetleri yelpazesi ile kapsamlı 360° Çözümler portföyümüzden hâlihazırda faydalanıyor.”