Continental

Dünya çapında iş disiplini dendiğinde Almanya akla gelen ilk isimdir. Bu disiplin sayesinde üretim tesislerinde ve hizmet sektöründe başarısını aleni ortaya koyan Almanya, birçok ticari alanda başarıyı da yakalamıştır. Continental ise bu disiplinin üretim ve satış-uygulama alanlarında benimsenerek profesyonelliğin ve kalitenin dünya çapında yakalandığı lastik üretim markası şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Günümüzün en büyük otomobil üreticileri vasıtası ile da kabul gören bir konudur Continental lastiklerinin nitelik konusundaki başarısı. Bu üreticilerin birçoğu en gözde modellerinde araçlarının aerodinamiğine müsait olarak varsayılan lastik tercihi olarak Continental’i seçmektedir. ülkemizde bilinçsizlikten dolayı yapılmakta olan bir yanlış olmaktadır ki bu da muhakkak varsayılan oto lastiklerinin uygun olması itibarıyla seçildiğinin düşünülmesidir. bu zamanlarda ayrı iki firmanın, aynı ebatlardaki lastiklerinde bile model ve özellik farklılıkları gözlemlenmektedir ki bu farklılıklar doğrudan vasıtaların ağırlık ve şekilleri hakkında konulardan etkilenmektedir. nedeni ise lastik seçimi hadi şu marka olsun diyerek yapılan bir seçim değil, vasıta üretilirken tabi tutulduğu testler sonucunda en iyi performansı verebilen markanın seçilmesiyle yapılır.

Continental lastkileri geniş bir ürün yelpazesine sahip olmakla beraber lastik fiyatları yurt ve şehir bazında değişiklik gösterebilmektedir. Mevsimlik lastikler olan kış lastikleri ve yaz lastiklerinin satış fiyatları, dört mevsim kullanıma imkan tanıyan ve daha çok Akdeniz ve Ege kıyılarındaki şehirlere hitap etmekte olan lastik tiplerinden daha uygundur.

üretim ağı boyunca çeşitli özelliklerle donatılmakta olan Continental lastikleri, dünya çapında başarıları ile ünlenmişlerdir. Continental Premium Contact serisinin yüksek performansında en büyük katkı payı vasıta hızlandıkça daralma ve yavaşladıkça genişleme özelliği göstererek manevra kabiliyeti artışı ve tepkime süresi kısalığı sağlama özelliklerine aittir. Continental lastik fiyatları hesaplı olmasına rağmen kimi zaman daha da ucuzunu ararsınız ki böyle durumlar ilk etapta aile ekonominiz için mantıklı görünse de uzun vadeli ve güvenliğin ön planda bulunduğu bir yatırım sürecini göz önünde bulundurduğunuz süre ne yazık ki göze alınmaması gereken bir risk şekilde karşınıza çıkmaktadır. Bu durumun en pratik örneği üretici kuruluşların aracınızın en iyi performansı ve en güvenli sürüşü sunabilmesi için Continental’i seçmiş olması mecburiyetinde sonraki beş yıllık süreçte anormal durumlar dışında lastiklerinizden yana herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtebiliyor olmalarıdır.