Ducati Superleggera V4 için Pirelli Diablo Supercorsa SP Seçildi

Pirelli mühendisleri, bugüne kadarki en güçlü ve teknolojik olarak gelişmiş Ducati’nin gerektirdiği zorlu performans hedefine ulaşmak için Pirelli Diablo Supercorsa SP deseninin özelleştirilmiş bir versiyonunu geliştirdi. Ducati Superleggera V4 için özel olarak geliştirilen bu lastik, aracın olağanüstü performansını yönetebiliyor.

Pirelli Diablo Supercorsa SP Motor Sporları Tecrübesi ile Üretildi

Orijinal ekipman olarak sunulan Pirelli Diablo Supercorsa SP , popüler lastiğin üçüncü nesline ait. Lastik, Pirelli’nin özellikle 2004’ten beri FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nın tek resmi tedarikçisi olması ile artan motor sporları deneyimini yansıtıyor.  Tek bileşikle üretilen ön lastik, her durumda hızlı ısınma ve aralıksız kavrama sağlıyor. Çift bileşik ile üretilen arka lastiğin omuzlarında FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nda geliştirilen bir motor sporları lastik bileşiği kullanılıyor. Ducati Superleggera V4 için performansı yönetmek amacıyla lastik yapısında yapılan yeniden tasarım çalışmaları ile lastik yanakları ise hafifçe yuvarlatıldı. Son olarak; özel renkli lastik yanaklarında Pirelli ve Diablo logosu bulunuyor.

Pirelli Diablo Supercorsa SP Amiral Gemisi Modellerde Kullanılıyor

Pirelli Diablo Supercorsa SP , yıllar boyunca motor sporları lastikleri için yeni bir referans noktası oluşturdu. İtalyan lastik devi tarafından geliştirilen ürün,  yenilikçi özellikleri sayesinde Ducati Superleggera V4 ve diğer birçok üreticinin motosiklet modeli için orijinal ekipman olarak seçildi. Dünya genelindeki motosiklet üreticileri en yeni amiral gemisi modellerini donatmak için Pirelli’yi tercih etti.

Ducati Superleggera V4 Eşsiz Teknik Özelliklere Sahip

Ducati Superleggera V4 , tamamen karbon fiberden yapılmış çerçeve, alt şasi, salıncak kolu ve tekerleklere sahip olup yasal olarak günlük kullanıma da uygun olan tek motosiklettir. 90 ° V4 motor 234 HP’ye kadar güç üretebilir. Bir diğer önemli husus aerodinamiktir: Çift kanat ve diğer karbon fiber bileşenler sayesinde 50 kilograma kadar bastırma kuvvetini garanti ederek daha iyi denge ve hızlanma sağlar. Teknik iş ortağı ve özel lastik tedarikçisi olan İtalyan lastik devi firma, Pirelli Diablo Supercorsa SP lastiğinin geliştirilmesi sırasında Ducati ile yakın bir şekilde çalıştı. Pirelli, Ducati’nin belirlediği zorlu performans hedefine ulaşmak için son derece yenilikçi bir lastik oluşturmak için bazı radikal teknik seçimler yaptı.