Dünya Motokros Şampiyonası Riga Yarışlarında Pirelli Sürücüleri Öne Çıktı

Kegums’deki Zelta Zirgs Pisti, Dünya Motokros Şampiyonası yarışlarının dördüncü turu olan Riga Grand Prix’e ev sahipliği yaptı. Kumlu Letonya pistinde arka arkaya üç kez düzenlenen yarışların ikincisi yapıldı. Jeffrey Herlings, Dünya Motokros Şampiyonası liderliğini korurken Antonio Cairoli, MXGP yarış sınıfında kariyerinin 90. zaferini elde etti. MX2 sınıfında galibiyet ise Jago Geerts’in oldu.

Herlings Dünya Motokros Şampiyonası MXGP Sınıfı Liderliğini Pekiştirdi

Yarış günü, hava sıcaklığı düşüktü ve hava bulutluydu. Pirelli lastiklerini kullanan sürücüler bir kez daha Dünya Motokros Şampiyonası için Scorpion MX 32 Mid Soft ön lastiklere ve Scorpion MX Soft’a güvendi. MX2 sınıfında yarışı kazanan Geerts, böylece serinin lideri Tom Vialle’a yaklaştı. Jeremy Seewer ve Jeffrey Herlings, MXGP Riga’yı eşit puanlarla tamamladılar ancak 2. yarıştaki üstün sıralaması sayesinde podyumun ikinci basamağına tırmanan Seewer oldu. Herlings, bu sonuçlardan sonra şampiyonluk sıralamasındaki liderliğini pekiştirerek Tim Gajser’in 28 puan üzerine yerleşti.

MX2 Yarışlarında İlk 7’de Pirelli Sürücüleri Yer Aldı

Şampiyonanın MX2 sınıfında ilk yedide yer alan sürücüler, Pirelli lastiklerini kullanıyordu. Her iki turu da Jago Geerts kazandı. Arkasından gelen Roan Van De Moosdijk ve Mathys Boisrame, geçen pazar günkü iyi performanslarını ikinci ve üçüncü sırada yer alarak tekrarladı. Red Plate sahibi Tom Vialle, genel sıralamada dördüncü sırada yer aldı. Maxime Renaux, Jed Beaton ve Mikkel Haarup onu izledi.

Dünya Motokros Şampiyonası Haftaya Tekrar Letonya’da Gerçekleşecek

Thierry Benistant, EMX250 Avrupa Şampiyonası’nın üçüncü turunda her iki yarışın da kazananı oldu. Fransız oyuncu serinin başını çekiyor; onu Norveçli Hakon Fredriksen ile eşit puanlarla genel klasmanda üçüncü olan Isak Gifting izliyor. Karel Kutsar ve Kim Savaste, EMXOpen’ın ikinci turunda galibiyet için berabere kaldılar ancak Savaste, ikinci yarış sıralamasında en üst basamağı kazandı. Kegums zaferi sayesinde Kutsar şampiyonanın kontrolünü devraldı ve Savaste ikinci oldu. Letonya pisti, önümüzdeki pazar Kegums Grand Prix’e, Dünya Motokros Şampiyonası beşinci sezonuna ve Letonya’da arka arkaya üçüncü kez gerçekleşecek yarışa ev sahipliği yapacak.