Elektrikli Otomobil Yarışı PURE ETCR’nin Açılış Sezonu Sona Erdi

Dünyanın ilk tamamen elektrikli otomobiller ile gerçekleşen çok markalı touring  şampiyonası olan PURE ETCR’nin açılış sezonu, Pazar günü Fransa Pau-Arnos’taki finalle sona erdi. Bu çığır açan motor sporları etkinliğinin özel lastik tedarikçisi ve kurucu ortağı olarak Goodyear, tüm sezon boyunca ön saflarda yer aldı. Mattias Ekström pazar günü szonun ilk “PURE ETCR Kralı” seçildi.

Elektrikli Otomobil Yarışı PURE ETCR’nin Açılış Sezonu Sona Erdi

İtalya, İspanya, Danimarka ve Macaristan’daki turların ardından PURE ETCR padoku, PURE Européen Pau-Arnos Pisti’ni ziyaret etti. Yakın zamanda elektrikli araçlar için bir merkez olarak yeniden düzenlenen pist, ileri görüşlü elektrikli touring otomobil şampiyonası için uygun bir yer.

PURE ETCR’de Hangi Elektrikli Otomobiller Yarışıyor?

Bu yıl PURE ETCR, Hyundai ve CUPRA’nın motor sporları departmanlarından tam elektrikli touring otomobillerin yanı sıra Romeo Ferraris’in Alfa Romeo Giulia’yı temel alan bağımsız aracını da içeriyor. 500 kW güç üreten bu arkadan itişli elektrikli otomobiller, şimdiye kadar yapılmış en güçlü touring otomobilleri. Araçlar, serinin “battle” formatındaki kısa, keskin rekabet patlamalarıyla hayranlar için heyecan verici gösteriler sergiliyor.

Pau-Arnos’ta üç gün süren mücadelelerden sonra, Hyundai sürücüsü Jean-Karl Vernay Hafta Sonu Kralı seçildi ve sahanın en yüksek puanını aldı. Ancak İsveçli touring otomobil efsanesi Ekström’ün sezon şampiyonluğunu güvence altına alması için Süper Final B’de beşinci olması yeterliydi.

CUPRA Goodyear F1 SuperSport’u Tercih Ediyor

Goodyear’ın CUPRA gibi PURE ETCR için elektrikli otomobiller sunan üreticileriyle olan ilişkisi yarış pistinin ötesine uzanıyor. CUPRA, amiral gemisi Formentor VZ5 ve León çeşitleri de dâhil olmak üzere, motor sporları alanının dışında mevcut yol otomobilleri için de Goodyear lastiklerini tercih ediyor. CUPRA Formentor VZ5 araçlarda orijinal ekipman olarak Goodyear Eagle F1 SuperSport‘un günlük kullanım için geliştirilen versiyonu yer alıyor.

PURE ETCR Sebastian Trinks

Goodyear Mattias Ekström’ü Tebrik Etti

WTCR ve PURE ETCR için Goodyear Etkinlik Lideri Sebastian Trinks: “Mattias Ekström’ü, sadece dört puanla karar verilen böylesine rekabetçi bir motor sporları etkinliğine ilk PURE ETCR Sezon Kralı olduğu için tebrik ediyoruz. Goodyear olarak yarışların kalitesinden ve yarışın dönüştüğü görüntüden etkilendik ve bunun için Eurosport Events’e teşekkür etmeliyiz. PURE ETCR 2022’deki ikinci sezonu için gelişirken onları desteklemek için sabırsızlanıyoruz!”