Ferrari 18 İnç Pirelli Lastiklerini Test Edecek

Ferrari, sezon öncesi testler için Şubat ayında Formula 1 ekiplerine katılacak ancak bundan önce yeni 18 inç lastikleri test etmek için Jerez’de “mule car” kullanacak. Pirelli, 2021 düzenlemeleri öncesi; lastik geliştirme programına devam ediyor. Circuit de Barcelona-Catalunya’da Formula 1’in resmi sezon öncesi testi başlamadan bir buçuk hafta önce; 8 Şubat Cumartesi günü Jerez’de 18 inç lastik testine Ferrari de katılacak. Ancak; test için farklı bir araca ihtiyaç var çünkü Formula 1, sezon öncesi testler resmi olarak başlamadan ekiplerin yarışta kullanacakları araçlarla test yapmalarını yasaklıyor.

Mercedes Pirelli Lastikleri ile Testi Tamamladı

Pirelli, 1 Şubat ile sezon finalinden sonraki hafta arasında toplam 25 gün, geliştirme testini tamamlayabilir ancak görevlerin on Formula 1 takımına da dağıtılması gerekiyor. Ferrari, daha büyük jantları ve lastikleri test etmek için 2019’da SF90’ı kullanacak. Mercedes, Renault ve McLaren Pirelli lastikleri ile ilk testleri hâlihazırda gerçekleştirdi.

Pirelli Sezon Sonrası Testlerini Uzatacak

Mercedes, 2019 sezonunun son yarışından sonra bu yılki W10’u kullanarak Yas Marina’da iki günlük lastik testine katıldı. McLaren ve Renault da ilk testleri gerçekleştirdiler ancak Ferrari maliyet endişelerinin yeni jantları denemeyi geciktirdiğini söyledi. Jant ebadının değişmesi nedeniyle takımlara geçişe hazırlanmak için daha fazla zaman tanınacak. Gelecek yıl Formula 1 sezon sonrası testi üç güne uzatılacak.

Ferrari 2020 Aracını Şubat’ta Açıklayacak

Ferrari, 2020 Formula 1 aracını Maranello’da 11 Şubat Salı günü, sezon öncesi testlerin Barselona’da başlamasından bir hafta önce açıklayacaklarını doğruladı. Takım, sezon sonrası testin üç güne uzatılmasıyla 18 inç jantları denemek için daha fazla fırsat bulacak. Pirelli testlerinde bir gün, 2020 sezonunda aktif olarak yer alan bir sürücüye ayrılırken; diğer gün sınırlı Formula 1 tecrübesi olan sürücülere ayrılacak.