Formula 1 Silverstone Yarışlarında Neden Farklı Lastikler Kullanılacak?

Pirelli , Silverstone için iki farklı lastik seçimi yaptı. Bu hafta sonu Pirelli desteği ile gerçekleşecek Britanya Grand Prix yarışlarında C1 P Zero beyaz sert, C2 P Zero yeşil orta ve P Zero kırmızı C3 yumuşak bileşik yer alacak. Bir hafta sonra; Grand Prix’in 70. yıldönümünde ise daha yumuşak lastikler bulunacak: Sert olarak C2, orta C3 ve yumuşak C4. Bu seçimler Formula 1 tarihinde bir ilki yansıtıyor: İlk kez aynı mekânda çifte karşılaşma için iki farklı lastik seçimi yapılıyor. Pirelli ,  bunu bir yarıştan diğerine geçerken öngörülemezlik unsurunu eklemek için tercih etti. Ekipler ikinci Silverstone hafta sonu yarışı için stratejilerini yeniden değerlendirmek zorunda kaldı.

Bu Yıl Formula 1 Yarışlarında İlk Kez C1 Bileşiği Görülecek

Pirelli tarafından düzenlenen plana göre; 70. Formula 1 yıldönümünde FP2’nin ilk yarısında; tüm takımlar, gelecek yıl için 13 inç prototip slick lastikleri test edecek. Silverstone, ciddi lastik testlerinin yapılacağı ilk yarış; bu yüzden en sert C1 bileşiği bu yıl ilk kez görülecek. Silverstone Grand Prix Pisti içerisinde Maggots ve Becketts gibi uzun virajlar yer alıyor. Silverstone son iki yılda iki kez kaplandı. Geçen yıla kıyasla, yüzey zifti yerleştikçe zemin daha az kaygan hâle geldi. Pist pürüzlülüğü, takvimde görülen diğerlerine göre ortalama düzeyde kalıyor.

Formula 1 70. Yıl Yarışlarında Yeni Lastikler Denenecek

Formula 1 başkanı Mario Isola: “Aynı mekânda iki yarışla, takımların iyi bildiği bir pistte, ikinci yarış için ek bileşikleri eklemek önemli. Bu yüzden Grand Prix 70.yıl yarışlarında daha yumuşak lastik bileşiklerini deniyoruz. İlk yarış için sunduğumuz lastikler, geçen yıl da kullanılmıştı; bu nedenle yarış sırasında bir ila iki pitstop bekliyoruz. İkinci yarışta her sürücünün stratejisine bağlı olarak genel olarak 2 duruş öngörüyoruz.“

Silverstone Grand Prix Hangi Zorlukları Sunuyor?

Formula 1 başkanı Mario Isola: “Silverstone’da son derece büyük bir zorlukla karşılaşacak olan C4 hakkında veri elde etmek, ikinci yarışın anahtarı olacak; takımlar zaten C2 ve C3 hakkında bol miktarda bilgiye sahip. Silverstone Pisti ,  lastiklere bol miktarda enerji veren büyük yanal yüklerle karakterize edilir; bu nedenle aşırı ısınmadan kaçınmak ve bozulmayı yönetmek özellikle önemli olacaktır. Son olarak, 2021 lastiklerimiz Silverstone’daki yarım saatlik bir testte tüm ekiplerle onaylanacak, bu yüzden bu iki hafta boyunca odaklanacak çok şey var.”