Lastik ve Filo Yönetimi Bir Arada: Continental ContiConnect

Lastik ve Filo Yönetimi Bir Arada: Continental ContiConnect

Spedition Helmö, Continental ContiConnect’in telematik sistemine entegrasyonunun avantajlarından yararlanıyor. Otomotiv endüstrisi için dev rulolar, tonlarca ve tonlarca çakıl, hassas bileşenler Bavyera, Fürstenstein merkezli nakliye şirketi Spedition Helmö, müşterileri için ulusal ve uluslararası çapta dökme ve paketlenmiş mallar taşıyor. Genel Müdür Maximilian Helmö, 40 kamyon ve 55 treylerlerin günlük olarak 28 metrik tona kadar yük taşıdığını söylüyor ve bu, lastiklerin önemli yüklere maruz kaldığı anlamına geliyor. Helmö, teslimat güvenilirliğini optimize etmek ve aynı zamanda güvenliği en üst düzeye çıkarmak için filonun her zaman en son teknoloji ile donatıldığını belirtiyor. Bu, hem son teknoloji malzeme taşıma hem de yürüyen zeminli treylerler, güvenlik yardım ve izleme sistemleri gibi araç teknolojilerini içeriyor. Helmö, gerçek zamanlı anlık lastik izleme için lastik yönetim sistemi Continental ContiConnect Live’a güveniyor.

Helmö: “Römorklarla tamamlanan belden kırmalı Mercedes-Benz kamyonlarımız, iki yıldır Continental’in dijital lastik izleme sistemi ile çalışıyor. Uygulama, Mercedes-Benz Trucks telematik sistemine entegre edilmiş durumda ve treyler izlememizin istikrarlı bir şekilde çalışmasını sağlıyor.”

Continental ContiConnect Verimliliği Arttırıyor

Continental, ContiConnect Live ve OEM sistemlerine entegrasyonu ile dijital lastik yönetimi alanında sürekli ilerleme kaydediyor. Yenilikçi ContiConnect Sürücü Uygulaması, filo yöneticilerinin açık platform Mercedes-Benz Kamyon Uygulaması Portalı aracılığıyla dijital lastik izleme sistemini mevcut araç donanımına entegre etmelerini sağlıyor. Tüm bunlar, ofislerden kamyon yoldayken gerçekleştirilebiliyor.

Continental’de 360° Çözümler Departman Başkanı Annika Lorenz: “Continental ContiConnect, lastik sensörlerinden gelen gerçek zamanlı verileri sürücü kabinindeki telematik sistem ekranına, filo yöneticisine ve ayrıca 360° Çözümler backendine eş zamanlı olarak aktarıyor. Bu, anormallikler veya diğer sorunlar durumunda anında harekete geçebilmeleri için tüm temel lastik parametrelerinin müşterilerimize gerçek zamanlı olarak aktarılmasını sağlıyor. Bu veri şeffaflığı, verimli filo yönetiminin başarılı bir şekilde uygulanmasında çok önemli bir faktör.Optimize edilmiş yakıt tüketimi, daha az lastik patlaması ve uzun lastik ömrü, müşterilerimiz için çok önemli.”

Continental ContiConnect Mercedes Kamyon Uygulamasına Entegre Ediliyor

Mercedes-Benz Kamyon Uygulama Portalı’nda sürücü uygulaması Continental ContiConnect Driver’ı Mercedes-Benz Truck App Portal platformuna entegre etmek, müşteriye filolarını akıllı bir şekilde bağlı tutmak için başka bir araç sağlıyor. Mercedes-Benz Trucks portalından ContiConnect Sürücü Uygulaması seçilerek herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymadan mevcut kabin içi ekran aracılığıyla; lastik izleme sistemi, filo yöneticisi tarafından kullanılabiliyor. Mercedes-Benz Truck App Portal, kamyonların bireysel olarak konfor ve verimliliği artıran uygulamalarla donatılmasına olanak tanıyan dijital bir pazar yeri. Sonuç; çok çeşitli farklı çözümler kullanılarak araç, treyler ve altyapı arasında geliştirilmiş akıllı bağlantı ve ayrıca bir kamyon şoförünün günlük rutinini uygulamalar yardımıyla iyileştirme potansiyelinden yararlanma yeteneği.

Continental Lastik İzleme Sistemi Nakliye için Ne Avantaj Sağlıyor?

Continental lastik yönetim sistemi Helmö’deki nakliye uzmanlarını kazanmayı çeşitli sebeplerden dolayı başardı. Firma patronu Maximilian Helmö, sistem sayesinde nasıl zamanında lastik kontrolü yapıldığını açıklamadan önce kurulumun kolaylığından bahsediyor:

“Sensörleri takmak basittir, kurulum veya sökme sırasında onlara zarar verme riski yoktur. Continental ContiConnect Live, zorunlu kalkış kontrolünü gerçekleştirirken sürücülerimiz için hoş bir zaman tasarrufu anlamına geliyor. Ayrıca kabin ekranındaki net kuşbakışı grafik, hareket halindeyken lastikleri gerçek zamanlı olarak izlemelerine olanak tanıyor.”

Continental lastik izleme sistemi için ön cama ek bir ekran monte etmeye gerek olmuyor.

Continental ContiConnect Live ile Lastikler Her Zaman İyi Durumda

Helmö: “Lastik basıncının çok düşük veya sıcaklığın yüksek olduğunu belirten bir alarm çalıyor veya bir açılır pencere beliriyor. Ofisteki nakliye planlayıcısı, canlı portaldaki lastik verilerini de izleyebiliyor. Herhangi bir anormallik varsa, planlayıcı sürücüyle iletişime geçebilir, gerekirse bir atölye randevusu ayarlayabilir ve sevkiyatı yeniden planlayabilir. Continental ContiConnect Live ile lastiklerin her zaman doğru basınçta ve iyi şekilde şişirildiğinden emin olabilirim.”

Continental Lastik İzleme Sistemi 2 Yılda Ne Fark Yarattı?

Helmö’nün iki yıllık deneyimi, kademeli basınç kaybının hızlı bir şekilde tespit edildiğini ve delinmelerin başarıyla önlendiğini gösteriyor.

Helmö:“Bir diğer artısı da her aracın yerinin tespit edilebilmesi. Bu bize ihtiyacımız olan kesinliği veriyor, araç planlamayı kolaylaştırıyor, dâhili süreçlerimizi optimize ediyor ve bu da müşterilerimiz için faydalara dönüşüyor.”

Her şey düşünüldüğünde, Spedition Helmö, Continental dijital lastik izleme sisteminden memnun çünkü filo boyunca sürekli olarak doğru lastik basıncıı sağlanıyor. Sonuç olarak; nakliye şirketi, her zaman optimum yakıt verimliliği, daha düşük CO2 emisyonu ve daha az lastik aşınması ile elde ediyor. Continental ContiConnect, aynı zamanda; kolay ve tek bir kaynaktan yapılan lastik yönetimi.