Michelin Pilot Sport Cup 2 R Lastikler İki Yeni Hız Rekoru Kırdı

Michelin Pilot Sport Cup 2 R yarı slick lastikler, iki yeni hız rekoruna imza attı. Rekorlar, Michelin yarı slick lastikler ve Mercedes-AMG One ile Rimac Nevera hiper otomobilleri ile gerçekleştirildi. Fransız premium lastik üreticisi Michelin’e ait ürünler, hız rekoru kıran sportif araçlarda sıkça tercih ediliyor. Şimdi bu listeye iki yeni başarı daha ekleniyor.

10 Kasım 2022 tarihinde Mercedes-AMG One hiper otomobil, 6 dakika 35.183 saniye ile Almanya’nın Nürburgring Nordschleife’deki en hızlı üretim otomobili oldu. Önceki rekor, sekiz saniye ile iyileştirildi. Şirket, pistteki ideal olmayan şartlara rağmen rekoru güncellemenin mümkün olduğunu belirtti. Mercedes hiper otomobil, şu an hâlihazırda da satışta bulunabilen Michelin Pilot Sport Cup 2 R lastikler ile donatıldı. Michelin yarı slick lastikler, MO (Mercedes Original) olarak işaretlendi ve yanaklar AMG One silüeti ile süslendi.

Michelin Pilot Sport Cup 2 R, bununla birlikte Almanya’da bulunan ATP test sahasında 412 km/sa azami hız ile bir hız rekoruna daha imza attı. Premium lastik üreticisi, seri üretimi yapılan en hızlı elektrikli hiper araç Rimac Nevera için de rekora katkı sağladı Şirket, özellikle Nevera’nın maksimum hıza ulaşması için yeterince uzun düz bölümleri olan oval bir pist aradıklarını ve yarışlardan önce lastiklerin durumunun Michelin teknik uzmanı tarafından kontrol edildiğini belirtti. Michelin semi slick lastikler, katayollarında yasal olmanın yanında yarış pistinde maksimum kuru zemin yol tutuşu ve iyileştirilmiş tur süreleri sağlamak üzere tasarlanmıştır. Corvette, Ferrari, Koenigsegg, Mercedes AMG ve Porsche gibi en prestijli markaların çok sayıda spor otomobilinde Michelin Pilot Sport Cup 2 R lastikler kullanılmaktadır.