Michelin Pilot Sport EV Formula E Yarışlarında

2021 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası ABD etabı; virajlı, dar, topraklı New York pistinde gerçekleşti. Elektrikli otomobiller ile gerçekleştirilen motor sporları etkinliğinde Michelin Pilot Sport EV lastikler kusursuz çekiş gücü sağladı. Michelin elektrikli araç lastikleri ile Spark STR-05e tarafından üretilen tork ve güç en verimli şekilde yola iletilebildi.

Formula E ABD 1. Yarış Özeti

Cumartesi öğleden sonraki Formula E etabındaİ Günther, Jean-Eric Vergne (DS Techeetah) ve Nick Cassidy’nin (Envision Virgin Racing) yaşadığı kısa bir karışıklıktan yararlanarak liderliği aldı ve 1. yarışı kazandı. Fransız sürücü, 34. Formula E podyum finişini elde eden Brezilyalı Lucas di Grassi’nin (Audi Sport Abt Schaeffler) önünde ikinci sırayı elde etmeyi başardı.

Formula E ABD 2. Yarış Özeti

Vergne, ikinci FIA Formula E e-prix yarışında griddeki mekanik bir sorun sebebiyle elendi. Cassidy ve Antonio Felix da Costa’nın (DS Techeetah) sürekli baskısı altında Jaguar Racing’den Bird ve Mitch Evans’ın Yarış 2’yi domine etmesine neden oldu. Bird, pistte kalmayı başardı ve galibiyet elde etti. Geçici Sürücüler sıralamasında zirveye yükseldi. Briton’a kürsüde Cassidy ve da Costa katıldı. Meksika ve ABD’deki iki Kuzey Amerika yarışının ardından 2021 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası, 24-25 Temmuz’da Londra, ve 14-15 Ağustos’ta Berlin, Almanya’da sezonun kapanış yarışları için Avrupa’ya geri dönecek.

Michelin Pilot Sport EV Özellikleri

Michelin Pilot Sport EV, elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilmiştir. SUV ve binek otomobiller için kullanılabilen bu Michelin yaz lastiği, yüksek yol tutuşu ve uzun ömürlülük sunmaktadır. Yüksek hızlarda dahi güvenlik sunmanın yanında; spor araçlarda sessiz sürüşün keyfini çıkarmanızı sağlamaktadır. Michelin Pilot Sport EV, lastik devinin yenilikçi teknolojileri ile birlikte; ıslak zeminlerde aşındığında dahi yüksek çekiş gücü sağlamaktadır. Michelin Pilot Sport serisi içerisinde yer alan diğer yaz lastikleri ise tüm otomobillerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Michelin’in yenilikçi teknolojileri sayesinde seride yer alan tüm yaz lastikleri, sportif performans ile konforu bir araya getirmektedir.

Yarış 1 – Sıralama



Maximilian Günther (BMW I Andretti Motorsport), 38 tur
Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), +2.072s
Lucas di Grassi (Audi Sport Abt Schaeffler), +2.832s
Nick Cassidy (Envision Virgin Racing), +4.623s
Robin Frijns (Envision Virgin Racing), +5.239s
vd.

Yarış 2 – Sıralama



Sam Bird (Jaguar Racing), 37 tur
Nick Cassidy (Envision Virgin Racing), +4.167s
Antonio Felix da Costa (DS Techeetah), +4.840s
Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche FE Team), +7.154s
André Lotterer (TAG Heuer Porsche FE Team), +7.762s
vd.