Michelin Piyasadaki Türbülansa Rağmen 2022 Yılı Gelirini Artırdı

Fransız lastik üreticisi Michelin, sıkı fiyat disiplini ve üretimi sayesinde 2022 yılında satışlarını %20,2 artırarak 28,6 milyar Avroya yükseltti. Ukrayna’daki çatışmanın ve Çin’deki Covid kısıtlamalarının etkilerine rağmen Michelin lastikleri, fiyat marjlarını koruyabildi. 2,7 Milyar Avroluk yüksek maliyetleri dengelemeyi başardı. Şirket, ABD doları öncülüğünde %6,2’lik olumlu bir kur etkisi bildirdi.

Michelin Lastikleri Faaliyet Gelirlerine Nasıl Ulaştı?

Michelin lastikleri 2022 yılı segment faaliyet geliri, dinamik fiyat yönetimi sayesinde 3,4 milyar Euro’ya veya satışların %11,9’una ulaştı. Fransız lastik üreticisi, pazardaki türbülans ve enflasyonist eğilimlerin ortasında mücadeleyi sürdürdü. Lastik pazarlarının 2022’de OE satışları ve kamyon lastiği müşterilerinden gelen güçlü Lastik satış hacimlerindeki düşüşten etkilenmedi, Fiyatlandırma stratejisi sayesinde birim marj bütünlüğünü korumayı başardı. Segmentinin faaliyet gelirinde önceki yıla kıyasla 3,0 milyar Euro ve %12,5’lik bir artış sağladı. Her bir raporlama birimi segmentinin faaliyet gelirinde iyileşme sağladı, ikinci yarı marjları %16,2’ye ulaşan Specialties buna iyi örnek oldu.

Michelin 3,2 Milyar Avroyu Aşan 2023 Geliri Hedefliyor

Michelin lastikleri, 2023 yılı için yumuşak piyasa talebi senaryosuna dayalı olarak sabit döviz kurları üzerinden 3,2 milyar Euro’nun üzerinde segment işletme geliri raporlamayı hedefliyor. Şirketin 2022’deki başarısı, dinamik fiyatlandırma yönetimi ve hızla büyüyen lastik dışı satışlara odaklanmasından kaynaklandı. Michelin oto lastik ürünleri, pazardaki çalkantı ve belirsizliğe rağmen bu başarıyı 2023 yılında da sürdürmeyi umuyor.