Michelin ve Essilor Yol Güvenliği İçin Güçlerini Birleştiriyor

Oftalmik lenslerde dünya lideri olan Essilor ve Fransız lastik devi Michelin, güvenli hareketliliği teşvik etmek için küresel bir farkındalık kampanyası başlattı. “Birlikte güvenli hareketlilik için: Görüşünüzü kontrol edin, lastiklerinizi kontrol edin.” sloganıyla sunulan girişimin amacı, iyi görüşün ve iyi durumdaki lastiklerin önemi hakkında farkındalık yaratmak. Sürücüleri lastiklerinin durumunu ve görüşlerini kontrol etmeye teşvik etmek amacıyla başlatılan bu kampanya ile Michelin maskotu Bibendum ile Essilor’un maskotu Max bir araya geliyor.

Kampanya BM Hedeflerini Temel Alıyor

Bu bilinçlendirme kampanyası, karayolu güvenliği sistemlerini iyileştirmek için Birleşmiş Milletler (BM) önerilerinin son güncellemesine dayanıyor. Tüm yol kullanıcıları için iyi bir görünürlük sağlamak, artık küresel olarak Birleşmiş Milletler karayolu güvenliği hedeflerine ulaşma tavsiyelerinin bir parçası. Bu bağlamda, FIA Yol Güvenliği Eylemi ve Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Güven Fonu’nun (UNRSF) ortakları olan Essilor ve Michelin, daha güvenli hareketliliği sağlamak için birlikte çalışıyor.

İspanyol Sürücülerin %29.5’i Tabelaları Görmede Zorluk Yaşıyor

Essilor’un ‘Görme ve Sürüş’ çalışmasına göre, İspanyol sürücülerin% 29,5’i (yaklaşık 8 milyon) açık bir şekilde tabelaları veya yol işaretlerini görmüyor. Bu nedenle diğer araçlarla olan güvenlik mesafeleri ve hızın doğru hesaplanmasında sorunlar yaşanıyor. Sonuç olarak, tepki verme süreleri de bundan etkileniyor. Sürücülerin% 38’i düşük ışık koşullarında görüş güçlüğü çekiyor ve % 14’ü en uygun aydınlatma koşullarında bile zorluk yaşıyor. Bu, diğer tehlikelerin yanı sıra, diğer araçların mesafelerini veya hızlarını tahmin etmede güçlük yaşamak anlamına da geliyor.

Zayıf Görüş Trafikte En Büyük Risk Faktörlerinden

Essilor’da görme sağlığı uzmanı olan Zoraida Marqués: “Zayıf görme, yol güvenliğinde önemli bir risk faktörüdür. Trafik kazalarının% 5 kadarı görme problemleriyle ilgili olabilir. Bu nedenle, yıllık olarak derinlemesine bir inceleme yapılması gerekir. Bu şekilde, olası sorunları tespit edememe kaynaklı sorunlar ortadan kaldırılabilir.”