Nexen Lastikleri Sürdürülebilirlik Raporu Yayınladı

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden olan Nexen Lastikleri, ikinci yıllık Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. ESG raporu, çevre dostu girişimler ve kazan-kazan yönetimi dâhil olmak üzere şirketin sürdürülebilirlik uygulamalarını özetliyor. Premium lastik üreticisi, ESG Raporu’nun 2020/21 baskısını yayınladı. Rapor, geçen yılki ilk KSS Raporu’nun (2019/20) yayınlanmasının ardından ESG yönetimini genişletme ve tam teşekküllü müşteri odaklı bir kuruluş olma taahhüdüyle yayınladı.

Nexen Lastikleri Çevre Dostu Üretime Odaklanıyor

Nexen Lastikleri, paylaştığı rapor ile paydaşlarına bir dizi tutarlı ve şeffaf bilgi sağlıyor. ÇSY ilerlemesini ve çevre, toplum ve yönetişim alanlarındaki büyük çabalarını belgeliyor. Raporda kirletici emisyonları azaltmak ve çevre dostu ürünler üretmek için araştırma ve geliştirme yapmak gibi çevresel etkiyi en aza indirmek için premium lastik markası tarafından yürütülen çeşitli çevre dostu yönetim operasyonları özetleniyor.

Premium Lastik Üreticisi Müşterileri için Değer Yaratıyor

Nexen Lastikleri tarafından paylaşılan raporda; aynı zamanda içinde bulunulan toplum temelli ESG programları ve farklı müşteri taleplerini belirleme ve bunları ürünlere yansıtma çabalarından da bahsediliyor.

Premium lastik üreticisinin küresel CEO’su Travis Kang:

“Nexen Lastikleri’nin misyonu, dünyayla yeni bağlantılar kurarak daha fazla fırsat ve değer yaratarak insan yaşamını zenginleştirmektir. ESG odaklı bir yönetim yapısı oluşturarak kurumsal sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Nexen Lastik Hangi Ülkenin?

Güney Kore menşeili lastik markası Nexen Lastikleri, 1942 yılında; Heung-a Lastik Endüstirisi adıyla kurulmuştur. 2000’den bu yana dünya çapında satışlarını en çok arttıran lastik markası olmuştur. Birçok ödüllü ürüne sahip olan premium lastik üreticisinin Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Kore’de araştırma geliştirme merkezleri bulunmaktadır.

Nexen Lastikleri ESG Raporu

Rapor, Sürdürülebilirlik Muhasebesi Standartları Kurulu (SASB) ve İklim İlişkili Finansal Bildirimler Görev Gücü (TCFD) gibi küresel kurumların önerileri dikkate alınarak, GRI Standartlarına uygun olarak, objektifliği ve güvenilirliği artırılarak hazırlanmış ve üçüncü taraf güvence kurumu Korea Management Register (KMR) tarafından doğrulanmıştır. Nexen Lastikleri’nin 2020/21 ESG Raporu, https://www.nexentire.com/international/company/csr_report/ adresinden indirilebilmektedir.