Oto Lastikleri Hakkında

Oto lastik sahası memleketimizde çeşitli iklimlerin aynı anda yaşanabiliyor oluşu nedeni ile ayrıcalıklı alt kategorilerinde birlikte bir hareketlilik göstermektedir. Bir aşırı ülkede stabil hava şartları itibariyle tek tip lastiklere çok talep olurken, memleketimizde türlü lastik modelleri ve lastik tiplerine talep olmaktadır.

Ege ve Akdeniz kıyılarındaki illerimizde yaz kış kullanılabilir halde olan dayanıklılık ve performansın ön planda olduğu oto lastikler tercih edilirken, Marmara ve iç Anadolu bölgelerinde yer saha şehirlerde yaz lastiği ve kış lastiği tercih edilerek daha güvenli bir sürüş evvela gözetilmektedir.

Lastikler için kullanılacakları bölgelere göre belirli standartlar getirilmiş ve bunların bir kısmı devlet kontrolü altında mecburi kılınmıştır. Desen yapısı ile oto lastiklerin nerdeyse hepsi ayrıcalıklı özelliklere sahiptirler. bilhassa kılcal kanal sayıları ve silika oranı yüksek olan kış lastikleri yağmurda ve karda en güvenli şekilde ilerleyebilmeniz için tasarlanmışlardır. Dört mevsim kullanılabilen lastikler kış şartlarını katı geçirmeyen ve kar yağışının görülmediği illerde, güvenli bir sürüşün yanı sıra dayanıklılığı da sunabilmeleri sebebi ile tercih edilmektedirler.

Her ne kadar kabullenmek istemesek de, bu gün dahi hayatımızdaki çok sayıda etkin ve faktör organik koşullardan etkilenerek biçimlenmektedir. Elbette bu etkenler araçlarında performans kaybı yaşayan şahısların periyodik bakım sonrasında istedikleri performansı elde etmeleri ile aralarındaki tek engel lastikleri olduğunda yapacakları seçimleri de doğrudan etkilemektedir. Bu etkenlerin farkında olan otomotiv sektörü de aynı biçimde ihtiyaçları doğal koşullara göre hesaplayarak stoklarını düzenlemektedirler. Stok sistemli çalışmakta olan oto lastik servisleri tüketiciler için yoğun şekilde uygun fiyat yöntemleri sunabilmektedir. bilhassa izmir şuurlu oto lastik kullanımı konusunda gelişmiş bir ilimiz olmasının yanı dizi, otolastik sektöründeki en ucuz fiyatların da bulunduğu ilimiz olarak karşımıza çıkmaktadır.