Pirelli En Popüler SUV Lastiklerini Türkiye’de Üretecek

Formula 1 turnuvalarından da tanıdığımız lastik devi Pirelli, SUV araçlarda en çok kullanılan ebattaki lastiklerini Türkiye’de üreteceğini duyurdu. Lastik devi firmanın 215/65R16 98V ebadındaki lastikleri İzmit fabrikasında üretilecek. Pirelli, ağır olmayan arazi şartlarına uygun olan ve yüksek kilometre ömrü sunan crossover ve SUV lastiği Scorpion Verde All Season’ın en çok satan ebadını da Türkiye’de üretip Dünya’ya sunacak.

215/65R16 Lastikler İkinci En Popüler Ebadın Üç Katı Satıldı

215/65R16 lastikler; Dacia Duster, Nissan Qashqai, Renault Captur, VW Tiguan gibi SUV ve crossover segmentinin en çok satın alınan modellerinde yer alıyor. Europool verileri, 2018’de Türkiye’de 215/65R16 ebadında 45 binin üzerinde lastik satıldığını gösteriyor. 215/65R16 ebadındaki lastiklerin satış rakamı, en çok satılan ikinci ebat olan 215/60R17 lastiklerin 3 katı!

SUV Araçlara Rağbet Artıyor

SUV araç pazarı, Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de her geçen yıl büyümesini sürdürüyor. SUV araçlar, geniş iç hacimleri ve çok yönlü performansları ile ilginin odağında. SUV segmentinin büyümesi, diğer yandan C ve HB segmentinin gerilemesine neden oluyor. SUV araçların artan popülaritesi, lastik devi firmaların da bu alana yönelmesini sağlıyor.

SUV Segmenti Türkiye ve Avrupa’da Hızla Büyüyor

Son 5 sene içerisinde %7 büyüme ile Türkiye’de en büyük sıçramayı yapan pazar dilimi SUV araç segmenti. SUV segmentinin araç satışları içerisindeki pazar payı 5 yıl içerisinde %9’dan %17’ye çıktı. Segmentteki büyüme, sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da gerçekleşiyor. Avrupa’da SUV araçların 2010’daki pazar payı %8 iken şu anda %20’lere ulaşmış durumda.