Pirelli PNCS Gürültüyü Minimuma İndiriyor

Lider lastik firması Pirelli’nin yenilikçi Gürültü Engelleme Sistemi – PNCS teknolojisine sahip sessiz lastik desenlerine olan talebin bir yıl içinde iki katına çıkmasıyla, 2017’de 78 adet olan homoloasyon (üretici onayı) sayısı 2018’de 150 adedi aştı. Pirelli tarafından geliştirilmiş olan sistem, 2013 yılından bu yana satılıyor. Pirelli PNCS lastik teknolojisi, premium segmentte dünyanın en tanınmış otomobil üreticileri tarafından, sürücülerin ve yolcuların konforunu arttırmak amacıyla her yıl daha fazla talep ediliyor.

Pirelli PNCS Lastik Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

PNCS adıyla bilinen Pirelli’nin geliştirildiği Gürültü Engelleme Sistemi, yol yüzeyi ve lastik arasındaki etkileşimin yarattığı gürültünün otomobilde minimum düzeyde duyulmasını sağlayan bir teknolojidir. Pirelli PNCS lastik sistemi, yoldan kaynaklı gürültüyü yüzde 25 oranında azaltıyor. Lastiğin içine yerleştirilen özel ses emici malzemeler sayesinde ses yalıtımı gerçekleşiyor. Bu teknolojinin etkin olmadığı durumlarda havadaki titreşimler, arka planda rahatsızlık sağlayan bir gürültüye sebep oluyor. Pirelli gürültü engelleme sistemi dâhilinde kullanılan malzeme, titreşimin yayılmasını minimum düzeye indirerek gürültüyü engelleyen bir köpük çeşidinden üretiliyor. Bu da sessiz lastik ve daha konforlu bir sürüş anlamına geliyor.

Pirelli PNCS Lastik Teknolojisi Hangi Ürünlerde Bulunuyor?

Pirelli PNCS lastik desenleri, yanak kısmında bulunan PNCS sembolü ve onun yanında bulunan bir hoparlör ile üzerinden çizgi geçen ses dalgası simgelerinden oluşan özel işaretle tanınabiliyor. PNCS ile sunulan orijinal ekipman lastiklerine sahip otomobil kullanıcılarına sessiz lastik teknolojisinden faydalanmayı sürdürebilmeleri adına her zaman doğru işaretli lastikleri almaları tavsiye ediliyor. Konfor için lastik bakımı da büyük önem taşıyor çünkü doğru lastik basınçlarını korumak da yoldan kaynaklı gürültüleri engellemede etkili.

Pirelli PNCS Lastik Teknolojisine Talep Yüksek

Pirelli’nin teknoloji ve inovasyondan sorumlu başkan yardımcısı Maurizio Boiocchi, yaptığı açıklamada Pirelli olarak sadece lastik üretimi için değil otomobil kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştırmak için de teknoloji tasarladıklarını belirtiyor. Boiocchi, Run Flat ve Seal Inside teknolojilerinin lastiklerin delinmesiyle alakalı riskleri minimuma indirdiğini ve Pirelli PNCS lastik teknolojisinin ise yolcu ve sürücülerin konforunu arttırdığını söylüyor. Maksimum kalite standartlarının sağlanmasını sağlayan bu özelliklerin, premium otomobil üreticilerinden büyük talep gördüğünü söyleyen Boiocchi, Pirelli’nin çalışmalarının, 770’ten fazlasının bu özelliklerle bağlantılı olduğunu, 720’yi aşkının da üreticiyi gösteren işaretlere sahip; 3100 homologasyona sahip olduğunu belirtti.  Sessiz lastik teknolojisi de en çok talep gören yenilikler arasında bulunuyor.

Sessiz Lastik Desenlerine İlgi Artıyor

Boiocchi, PNCS vb. teknolojilerin sürücülere lastik değiştirme durumunda kendi otomobillerine özel olarak üretilmiş lastikleri tercih etmenin önemini gösterdiğini, kullanıcıların araçlarından maksimum fayda sağlamasının yolunun da bu olduğunu söyleyerek; bu sayede orijinal tasarımın geliştiricisi olan mühendislerin araçlara entegre etmiş olduğu özelliklerden faydalanılabileceğini belirtiyor. Sessiz lastik desenleri, son dönemde sürücülerin dolayısıyla da otomobil üreticilerinin ilgisinin odağında yer alıyor. Pirelli PNCS lastik teknolojisi, otomobil üreticilerine ve tüketicilerinin talebine karşılık veriyor.