Prometeon Pirelli’den Yeni Otobüs Lastiği Serisi “H:01 Coach”

Pirelli markasının endüstriyel ve ticari lastiklerini üreten lisanslı markası Prometeon, Dünya’da endüstriyel lastik odaklı tek şirket olma özelliğini taşımaktadır. Prometeon’un şehirlerarası otobüs yolculukları için tasarladığı “H:01 Coach” serisi, bütün mevsimsel koşullarda güvenli ve rahat bir yolculuk deneyimi sunuyor.

Prometeon, Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve iş makinelerinin hepsi için lisanslı ürünler üretmektedir. H:01 Coach serisi şehirlerarası taşıma için dizayn edilmekle birlikte verimlilik, güven ve rahatlık faktörleri bir araya getirmektedir.

Lastik serisi; yeni nesil araçlarla uyum içinde çalışan arttırılmış yük endeksi, yüksek kilometre performansı, düzenli aşınma ve düşük yakıt tüketimi özellikleri ile kullanıcılarının maliyetlerini en aza indirmektedir.

FH01 Coach

Serinin ön aks lastiği “FH01 Coach”un özgün desen tasarımı, direksiyon hakimiyeti ve üst düzey yol tutuş performansı sağlaması ile kullanıcıların direksiyon hakimiyetini üst seviyelere taşıyor.

“FH01 Coach” üzerindeki yanal kanallar lastiğin taş tutmasını engelliyor ve yüksek dayanıklılık ve kaplanabilirlik özelliği sağlıyor. FH01 Coach’ın yenilikçi taban profilinin yol ile temas sonucu ortaya çıkan basıncı lastiğin her tarafına eşit dağıtma özelliği sayesinde lastik, düzenli bir aşınma ve yüksek km performansı sağlamaktadır.

FH01 Coach, 295/80 R22.5 ölçülerindedir ve artırılmış yük endeksine sahiptir (154/149). Bu sayede 130 km/s (hız kodu:M) hızda lastiklerin her biri 3750 kg yük taşıyabilmektedir.Lastiğin dış gürültü seviyesinin 70 desibel olması yolcular ve kullanıcılar için konforlu ve rahat bir seyahat imkânı sağlıyor.

TH 01 Coach

“TH 01 Coach”, M+S ve 3PMSF markalaması sayesinde hem soğuk hem de sıcak koşullarda performansını azami düzeyde tutabiliyor. Çeker aks lastiği kategorisine giren “TH 01 Coach”, kış lastiği regülasyonları ile uyumlu olmasının yanı sıra derin lamelleri ile de karlı zeminlerde yüksek çekiş gücüne sahiptir.

Lastik, ıslak zeminlerde yüksek yol tutuşu ve kısa fren mesafesine sahip olması ile de ön plana çıkmakta yönlü sırt deseni ile yine ıslak zeminlerde yüksek çekiş performansı göstermektedir.

TH 01 Coach’un sırt ve omuz blokları arasındaki bağların birbirine yakın olması düşük yakıt tüketimine neden olarak tasarruf sağlamakta ve akustik olarak da konforlu yolculuklar sunmaktadır.

Lastiğin zengin taban karışımının slika ve nano dolgu maddelerinden oluşması hareket halindeki lastiğin aşırı ısınmasına engel olarak karkasın dayanıklılığını arttırmaktadır. Böylece lastik, bir kereden fazla kaplanabilme imkânına sahip olmaktadır.