Yazlık Lastik Balkonda Saklanır mı?

Yazlık Lastik Balkonda Saklanır mı?

Yazlık lastik veya herhangi bir araç lastiği, balkonda saklanmamalıdır. Lastik saklama sırasında ürünlerin güneş ışığına, yağmur vb. koşullara maruz kalmaması gerekir. Yaz lastiği saklama, doğru koşullarda yapılmazsa ürün performansı düşmekte ve lastik ömrü kısalmaktadır. Bazı durumlarda lastikler, tamamen kullanılamaz hâle gelmektedir. Peki, yazlık lastik nasıl saklanır? Doğru lastik saklama koşulları nelerdir?

Yazlık Lastik Saklama Koşulları Ne Olmalı?

Lastik saklama, her zaman kapalı alanda yapılmalıdır. Aksi takdirde lastik üzerinde çatlaklar oluşabilmektedir. Lastikler; temiz, serin ve kuru bir ortamda saklanmalıdır. Dolayısıyla; yazlık lastik balkonda saklanmamalıdır. Lastiklerin saklanacağı bölgede çözücü maddeler ile gres, yağ ve benzin bulunmamalıdır. Kauçuk, bu gibi maddelerden zarar görebilir. Aynı zamanda; yaz lastiği saklama ortamı içerisinde sıcak borular, jenaratör gibi ısı kaynakları yer almamalıdır. Yazlık lastik saklama sırasında ürünler, direkt güneş ışığı ve ozona maruz kalmamalıdır.

Yazlık Lastik Nasıl Saklanır?

  1. Jantsız Yazlık Lastik Saklama: Jantsız yaz lastikleri, otomobilde takılı oldukları gibi dik pozisyonda saklanmalıdır.
  2. Jantlı Yazlık Lastik Saklama: Jantlı laktik saklama işleminde ise lastikler, ya üst üste koyulmalı ya da asılmalıdır.

Yaz lastiği saklama işlemi öncesi, ürünler su ile temizlenmeli ve ıslak bölge kalmayacak şekilde kurulanmalıdır. Lastiğin ıslak kalması, korozyona sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda dişler arasında taş, toprak vb. kalıntıların kalmamasına dikkat edilmelidir. Lastikler, araçtan çıkarılmadan önce araçta takılı oldukları konum mutlaka not edilmelidir. Böylece yaz lastikleri tekrar takılırken rotasyon doğru şekilde yapılabilir.

Yaz Lastiği Nerede Saklanır?

Yaz lastiği saklama için gerekli koşullara uygun olan her yerde lastikler saklanabilir. Ancak; tüm kurallara uyulduğuna dikkat edilmeli ve işlem titizlikle gerçekleştirilmelidir. Yazlık lastik saklama, en ideal koşullarda ise lastik oteli adı verilen depolarda profesyonel olarak yapılmaktadır. Böylece lastiğin zarar görme riski ortadan kalkmaktadır.