Yeni Pirelli Türkiye CFO’su Muratcan Akyıl Oldu

Üst düzey performanslı lastik desenleri ile sektörün lideri konumunda bulunan Pirelli, finans departmanının yeni CFO’su olarak 2019’un Ocak ayı itibarıyla Muratcan Akyıl’ı atadı. 2010 senesinden beri Pirelli Türkiye bünyesinde çalışmalarını sürdürmekte olan Akyıl; CFO olmasıyla birlikte kredi, kontrol, hazine, risk yönetimi ve muhasebe bölümlerinin hepsinin yönetiminden sorumlu kişi hâline geldi.

Pirelli 60 Yıldır Türkiye’de Üretim Yapıyor

60 yıldır Türkiye’de lastik üretimi yapmakta olan ve ülkenin ekonomisine değerli katkılar sağlayan Pirelli Otomobil Lastikleri’nin yeni CFO’su olup Finans Departmanı’nın başına geçen kişi, Muratcan Akyıl oldu. 2010’dan bu yana Pirelli Otomobil Lastikleri’nde muhasebe ve finans alanında pek çok görevde yer alarak üzerine farklı sorumluluklar almış olan Akyıl, 1 Ocak 2019’da başladığı yeni görevinden önce de finansal kontrol ve muhasebe müdürü olarak çalışmaktaydı.

Pirelli CFO’su Muratcan Akyıl Kimdir?

Muratcan Akyıl, ortaokul ve lise yıllarında Şişli Terakki Lisesi’nde eğitim gördü. Liseden sonra başladığı Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2007 yılında mezun olan Akyıl, iş hayatına Ernst&Young şirketindeki mali denetçi görevi ile adım attı. 2010 senesinde Pirelli Otomobil Lastikleri bünyesinde çalışmaya başlayan Akyıl, şirkette ilk olarak planlama ve kontrol uzmanı, daha sonrasındaysa planlama ve finans müdürü olarak görev aldı. 2017’nin Aralık ayında lastik devi firmada mali ve idari işler müdürlüğü görevine başlayan Akyıl, evli ve 2 çocuk babasıdır. Akyıl, İngilizce ve İtalyanca dillerine iyi derecede hâkimdir.

Pirelli Lastikleri Hangi Ülkenin?

Pirelli, Milan’da kurulmuş olan İtalyan menşeili dev lastik üreticisidir. 1872’de Giovanni Battista Pirelli tarafından kurulmuş olan firma, bugün beş kıtada ve 160 ülkede faaliyet göstermektedir. Lastik devinin dünyanın farklı birçok noktasında Ar-Ge ve üretim merkezleri bulunmaktadır. Pirelli markasına ait bazı lastik desenleri ise Türkiye’de üretilmektedir.