Zorlu Koşullar için Yeni Falken Kış Lastiği Tanıtıldı

Sumitomo Kauçuk Grubu, sert kış koşulları için Falken kış lastiği ürün yelpazesini yenilemeye devam ediyor. Çivisiz olarak üretilen Falken Winterpeak F-Snow 1, dişler arasında biriken sulu kar, kar ve suyu hızla tahliye etmeyi sağlayan yönlü tasarıma sahip. Bir yıl önce ise markanın zorlu kış şartları için üretilen lastik ürün yelpazesine Falken Winterpeak F-Ice1 deseni eklenmişti. Çivili lastik olarak geliştirilen ürün, Türkiye koşullarında çivi delikli olarak satışa sunuluyor. Falken kış lastiği, yollarda yoğun buzlanma olması durumunda; isteğe bağlı olarak çivilenebiliyor.

Falken Winterpeak F-Snow 1 Özellikleri

Falken Winterpeak F-Snow 1

Falken Winterpeak F-Snow 1, özel yönlü deseni sayesinde yoğun karlı zeminlerde olduğu gibi sulu karla kaplı zeminlerde de etkin performans sergiliyor. Falken kış lastiği sırt blokları üzerinde yer alan kılcalların birbirine kenetlenen 3 boyutlu yapısı ile blokların sağlamlığı korunurken buzlu zeminlerde çekiş gücünün yükselmesini sağlanıyor. Kılcalların yoğunluğunun arttırılmış olması, karlı ve buzlu zeminlerde fren performansını güçlendiriyor. Aynı zamanda desen tasarımı ve kılcalların yapısı, düzensiz aşınmaya karşı dayanıklılık sağlayarak lastik ömrünü uzatıyor. Lastik etiketleri, bu yıl İskandinav bölgeleri gibi zorlu şartlarda da yüksek performans sağlayan lastiklerin ayırt edilebilmesi için değiştirildi. Falken Winterpeak F-Snow 1 etiketinde sağ alt köşede yer alan “Ice Grip” (Buzlu Zeminde Yol Tutuşu) sembolü, kuzey kışlarında kullanıma uygun olduğunu gösteriyor.

Falken Winterpeak F-Snow 1 Lastik Sırtı

Falken Winter Peak F-Ice1 Özellikleri

Yakın zamanda Türkiye pazarında da satışa sunulmuş olan Falken Winter Peak F-Ice1, birbirine bağlantılı özel olukları ile özel sırt tasarımına sahip. Bu Falken kış lastiği de zorlu kış şartlarında kullanım için özel olarak geliştiriliyor. Yasal gerekliliklere uygun çivi deliği sayısına uygun olan lastik, buzlanmış zeminlerde üstün performans sergiliyor. Aynı zamanda sulu kar ve suyun da hızla tahliye edilmesini sağlayarak suda kızaklama riskini minimuma indiriyor.

Falken Winterpeak F-Snow 1 Lastik Kanalları

Falken Kış Lastiği Nasıl Performans Sergiliyor?

Falken kış lastiği desenleri, en yenilikçi tasarım teknolojileri kullanılarak geliştiriliyor. Falken Winterpeak F-Snow 1 ve Falken Winter Peak F-Ice1 desenlerinde olduğu gibi, farklı kış koşullarında güvenlik sağlanıyor. Kauçuk bileşiğinde kullanılan yenilikçi materyaller, bu ürünlerin esnekliğini arttırıyor. Böylece lastikler, düşük sıcaklıklarda zemini iyi bir şekilde kavrayabiliyor. Falken kış lastiği kullanıcı yorumları da ürünlerin yüksek performansa sahip olduğunu kanıtlar nitelikte.