Türk Sanatçı Hoşgör Pirelli Faaliyet Raporu için Katkı Sundu

Pirelli Faaliyet Raporu ,10 seneden bu yana lastik devi için bir gelenek hâline gelmiş durumda. “The Road Ahead” isimli 2019 sayısı ise firmanın hikayesini “esneklik” teması ile sunuyor. İlk kez bu raporda yayınlanan metinler, önemli ve tanınmış yazarlar Emmanuel Carrère ile John Seabrook tarafından yazıldı. İlüstrasyonlar ise Türk sanatçı,  Selman Hoşgör tarafından hazırlandı.

2019 Pireli Faaliyet Raporu Esneklik Temasını İşliyor

Pirelli’nin projesi kapsamında çalışan yazarlar ve Hoşgör, esneklik için önemli olan tepki verebilme, gelişebilme ve değişebilme konularını işledi. Esneklik kapasitesi, iş modellerini, ürünlerini ve hizmetlerini bağlama göre adapte edebilen ve böylece kimliklerini koruyabilen firmalara has bir özellik aynı zamanda. Esneklik kapasitesi, 150 senedir lastik sektörü içerisinde güçlü bir şekilde yer alan Pirelli’ye de işaret ediyor.

Pireli Faaliyet Raporu 8 Önemli Kavrama Odaklanıyor

Pirelli Faaliyet Raporu için esneklik teması, Covid-19 salgınından önce belirlenmişti. Salgınla beraber bu kavram, daha geniş bir anlam kazandı. Carrère’in “Noon at our door” (Öğlen kapımızda) ve Seabrook’un “The Zoom brigata” yazısı içinden geçtiğimiz durumu derinlikli bir şekilde anlatıyor. Selman Hoşgör, çizimleri ile bu yazıları renklendiriyor. Hoşgör’ün sekiz ilüstrasyonu rapor içerisinde yer alıyor. Her bir çizim Pirelli’nin lastik sektörü için önem verdiği kavramları temsil ediyor: Yapay Zeka, Değişiklikler, Geleceğin Şehirleri, Bağlantı, Esneklik, Akıllı Mobilite, Sürdürülebilirlik ve Hız.

Pirelli Lastik Sektörü İçerisinde Sanata Verdiği Önemle Öne Çıkıyor

Pirelli Faaliyet Raporu için sanatçılarla birlikte çalışmak, lastik devi firmanın sanat ve kültür dünyası ile işbirliği yapma geleneğinin bir parçası. Örneğin 2010’daki ilk rapor için Naba di Milano okulu fotoğrafçılık öğrencilerinden sürdürülebilirliği tanımlamaları istenmişti. 2011’de ise grafik tasarımcı Stefan Glerum; hız, teknoloji ve inovasyon temaları üzerinde çalışmıştı. 10 yıldır birçok sanatçı lastik sektörü içerisinde Pirelli’nin temsil ettiği kavramlar üzerine çalışarak raporlara katkı sundu. Bir önceki rapor ise Pirelli’nin “Kontrolsüz güç, güç değildir” sloganının 25. yılı için özel olarak hazırlanmıştı.