Michelin Lastikleri Gran Turismo Filmi için İş Ortağı Oldu

Ünlü lastik üreticisi Michelin, motor sporları dünyasına adım atan bir oyuncu olan Jann Mardenborough’un ilham verici gerçek hikayesine dayanan “Gran Turismo” filminde ortak olarak önemli bir rol üstlendi. Neill Blomkamp tarafından yönetilen ve Archie Madekwe, David Harbour ve Orlando Bloom isimlerinin de aralarında bulunduğu yıldız bir oyuncu kadrosuna sahip olan filmin prömiyeri 11 Ağustos 2023’de yapıldı. Sony ve Michelin lastikleri arasındaki bu iş birliği, karşılaşılan bir çok zorluğun üstesinden gelmeyi içeriyor ve Michelin lastikleri ile hem pistte hem de pist dışında performans ve güvenlik sunma konusunda mükemmelliği içeriyor.

Michelin Markasının Film Prodüksiyonundaki Lastik Uzmanlığı

Michelin lastikleri motor sporları bölümünün lastik danışmanı ve yöneticisi Mirko Pirracchio, filmde kullanılan araçların kendi sahneleri için doğru lastiklere sahip olmasını sağlama rolünü üstlenerek filmin yapımına aktif olarak katıldı. Michelin lastikleri, yaklaşık 40 aracı yarış lastikleri ve yüksek performanslı araçlar için özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Sport lastikleri serisinden desenler ile donattı. Pirracchio, Michelin lastiklerinin çok yönlülüğünün ve çekim sürecinde çok önemli olan çeşitli hava koşullarının ve arazilerin taleplerini karşılama yeteneklerinin altını çizdi.

Michelin Lastikleri Gran Turismo Çekimlerinde Nasıl İşlev Gördü?

“Gran Turismo “nun çekimleri 2022 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında gerçekleşti. Bu dönem, Avrupa’da soğuk havalar, yağmurlar, kar yağışları ve Orta Doğu’da yüksek sıcaklıklar ile çeşitli ve bazen aşırı hava koşulları sundu. Michelin lastikleri markasının teknik desteği ve uzmanlığı, her sahne için uygun lastiklerin doğru basınçlarda kullanılmasını sağladı. Dublör sürücülerle etkileşim, resmi yarış müsabakalarında görülen hassasiyet ve güvenlik standartlarını taklit ederek en uç sahnelerin bile yeniden yaratılmasına olanak sağladı. Michelin lastikleri, benzeri görülmemiş çekim koşullarında olağanüstü performans göstererek markanın uyarlanabilirliğini ve güvenilirliğini vurguladı.