Pirelli F1’in Tek Lastik Tedarikçisi Olmaya Devam Edecek

FIA (Uluslararası Otomobil Federasyonu), Abu Dabi’deki Grand Prix’te 2023’e kadar Formula 1’in tek lastik tedarikçisinin Pirelli olacağını onayladı. 2023 sezonuna dek pistlerde Pirelli lastiklerinin performansını izlemeye devam edeceğiz. Motorsporları alanındaki başarıları ile göz dolduran Pirelli, en prestijli otomobil yarışının tek tedarikçisi olmaya devam ediyor.

Pirelli ve Formula 1 Ortaklığı 2011’den Beri Sürüyor

Bu sene Kore’li firma Hankook, Formula 1’in lastik tedarikçisi olmak için adaylığını koydu ancak FIA Pirelli ile olan işbirliğini devam ettirmekte karar kıldı. Michelin ise ihaleye katılmadı. F1 yönetici Chase Corey, Pirelli’nin motorsporları alanında lider olduğunu ve en iyiyi hedefleme vizyonu çerçevesinde İtalyan marka ile çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Corey, 2011’den bu yana işbirliğini sürdürdüğü Pirelli’den “Formula 1’in önemli ve saygıdeğer ortağı” olarak söz etti. 

Pirelli Yüksek Performans Lastikleri ile Öne Çıkıyor

Pirelli, önümüzdeki 5 yarış sezonu boyunca Formula 1’in tek ekipman sağlayıcısı olacak. Pirelli’nin genel müdürü Marco Tronchetti Provera; bunun kendileri için harika bir gelişme olduğunu söyledi. Provera, motorsporları alanında zirvede bulunan Formula 1’in binek araçlara ultra yüksek performans lastikleri geliştirmek için de mükemmel bir fırsat sunduğunu belirtti. Pirelli, Formula 1’i kendileri için bir araştırma ve geliştirme laboratuvarı olarak görüyor.