Prometeon Lastikleri’nin Yeni Ar-Ge Merkezi Türkiye’de Açıldı

Prometeon Lastik Grubu, Kocaeli’nde 15 milyon ABD doları tutarındaki yeni Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı. Şirket, merkezin küresel stratejisinde önemli bir kilometre taşı olduğunu ve Ar-Ge yatırımının grup gelirlerinin yaklaşık %3’üne tekabül ettiğini söyledi. Türkiye’de açılan yeni tesis, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonlarını azaltabilecek yeni lastik teknolojileri geliştirilmesine katkıda bulunacak. Yalın süreçlerle, daha düşük enerji maliyetleri ile aynı üretim seviyelerine ulaşmak ve ürünlerin yuvarlanma direncini azaltarak yakıt tüketimini azaltmak yeni tesisin hedefleri arasında yer alıyor.

Prometeon Lastik Çeşitliliğini Arttırıyor

Şirketin küresel CTO’su Alexandre Bregantim: “Bugün (9 Eylül), Prometeon Lastik Grubu’nun başarılı yolunda dikkat çekici bir kilometre taşına daha imza attık. Son üç yılda, benzeri görülmemiş bir senaryoda Prometeon’u daha iyi, daha güçlü ve daha dayanıklı hale getiren birkaç stratejik girişimi hayata geçirdik. Şirketin değer zincirinin her aşamasında stratejik müdahaleler, sürdürülebilirlik ve insan kaynaklarına çok güçlü bir odaklanma, şirketimizin pandemiyle hem finansal hem de ticari olarak hızlı ve etkili bir şekilde mücadele etmesine olanak sağlamıştır. Yeni Ar-Ge Merkezi bu stratejiye uyuyor ve hem ürün hem de müşteri hizmetleri teklifimizi geliştirerek, orijinal ekipman ortaklıklarımızı pekiştirerek kalite ve verimlilik standartlarımızı daha da yükselterek hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak.”

Prometeon Lastik Ar-Ge Merkezinde 30 Mühendis Çalışacak

Merkez, firmanın 1960 yılında Türkiye’nin ilk lastik fabrikası olarak inşa ettiği Kocaeli tesisinde yer alıyor. Bu yatırımla Türkiye’deki Ar-Ge ekibi 30 mühendise ulaşacak. Prometeon Lastik Grubu dünya çapında Türkiye, İtalya ve Brezilya’da üç Ar-Ge merkezine sahip. Üreticinin aynı zamanda; Mısır’da bir Geliştirme Merkezi de bulunuyor.