2019 Pirelli Takvimi “Dreaming” Teması ile Tanıtıldı

Kırk altıncı baskı olan 2019 Pirelli Takvimi’nin fotoğraf çekimleri ünlü fotoğrafçı Albert Watson tarafından nisanda Miami ve New York’ta tamamlandı. “Dreaming” temasıyla Milano’da bulunan modern sanat mekânı Pirelli HangarBicocca’da tanıtılan takvim, ayrı ayrı hayallere sahip, farklı tutkuların peşinden koşan dört ayrı kadının dünyasını ve hedefleri için duydukları kararlılığı anlatan fotoğraflardan oluşuyor. 

Kırk fotoğraf karesinden oluşan takvimde Gigi Hadid ile Alexander Wang, Julia Garner, Misty Copeland ile Calvin Royal III ve Laetitia Casta ile Sergei Polunin tarafından canlandırılan karakterlerin hikayeleri anlatılıyor. Albert Watson’un sinemaya duyduğu tutkudan dolayı sinematik 16:9 formatında çekilen fotoğrafların siyah beyaz olması tercih edildi.     

Pirelli Takvimi ile ilgili değerlendirmede bulunan Watson, projeye diğer fotoğrafçılardan ayrılan bir biçimde yaklaşmak istediğini ve bunun en iyi yolunun da hikayesi derinliği olan fotoğraflar çekmekten geçtiğine karar verdiğini söyledi. Bir insanın portresini fotoğraflamaktan daha fazlasını yaparak film karesi gibi görünen fotoğraflar yaratmak istediğini söyleyen Watson, takvimi inceleyenlerin fotoğrafçılığı önemsediğini, fotoğrafladığı kadınlar hakkında araştırma yaptığını ve kadınların olumlu hallerini yansıtmayı amaçladığını görmesini istediğini söyledi.   Watson, Her dört kadının da gelecekle ilgili hedeflerinin olduğunu; kadınların kendi bireyselliklerine, hayatta belli bir amaca ve kendilerine özgü bir iş yapış şekline sahip olduklarını söylerken altta yatan temanın ‘hayaller’ olduğunu ve projenin arkasındaki ana fikrin de dört küçük film ile bir öykü sunmak olduğunu belirtti.

Dört Kadının Hayal Temalı Öyküleri

Watson; Gigi Hadid‘in canlandırdığı karakterin yakın bir zamanda partnerinden ayrılan, cam bir kulede yalnız yaşayıp tek arkadaşı ve sırdaşı Alexander Wang olan bir kadın olduğunu söyledi. Fotoğraflarda belli bir ölçüde endişenin de yer aldığını söyleyen Watson, Hadid’in karakteri ile gelecek hakkında endişe duyan bir kadın hissini ve yalnızlık duygusunu aktarmak istediğini söyledi. Bu karakterin tarzı ve fotoğrafın çekildiği ortam, diğer fotoğraflara göre oldukça minimal. 

Julia Garner’in hayat verdiği karakter, doğayı ve yalnızlığı seven genç bir fotoğrafçı. Watson, Garner’la ilgili yorumlarda bulundu ve kendisinin rolüne çabuk girebilen başarılı bir oyuncu olduğunu söyledi. Sergiler düzenlemenin hayalini kuran bir botanik fotoğrafçıyı canlandıran Garner’ın fotoğraf çekimleri Miami’de bir tropikal bahçede gerçekleşti.

Watson, takvimde Calvin Royal ile partner olan Misty Copeland’ın da geleceğe bakan ve dans alanında şöhret elde etmek isteyen bir karakter olduğunu söyledi. Kulüpte dans ederek hayatını kazanan karakter, arka bahçesine küçük bir sahne kuruyor yıldız olmak hayallerini süslüyor. Dans provaları yapan karakter, kimi zaman da erkek arkadaşı Royal ile dans ediyor.  Laetitia Casta ise partneri Sergei Polunin ile beraber stüdyo dairede yaşayan bir ressamı canlandırdı. Casta başarılı bir ressam, Polunin ise dansçı olma hayallerine sahip. Watson, Casta’nın gerçek hayatta da heykellerle ve sanatla ilgilenen bir karakter olmasının çekimler sırasında çok işe yaradığını ve karaktere girme konusunda yardımcı olduğunu söyledi. Sahnelere biraz ışıltı katmak için çekimin dışarıda yapıldığını söyleyen Watson, Miami’nin tropikal ikliminin ideal bir ortam yarattığını da belirtti.