Pirelli Ice Zero 2 Saat Tasarımına İlham Oldu

Pirelli’nin özellikle İskandinav ülkelerinin zorlu iklim koşulları için geliştirdiği çivili lastik deseni, Roger Dubuis markasının yeni Excalibur Pirelli Ice Zero 2 isimli saat tasarımına ilham verdi. Saat, lastikle aynı adı taşıyor ve Pirelli’nin İsveç Laponya’daki Flurheden test merkezinde sergileniyor. Saat, üstün performanslı kış lastiği deseninden esinlenilerek Pirelli Design ve Roger Dubuis iş birliği ile tasarlandı.

Pirelli Ice Zero 2 Koleksiyonun Önemli Parçası

Roger Dubuis tarafından dizayn edilen ve gücünü Poinçon de Genève onaylı RD105SQ Calibre mekanizmasından alıyor. Pirelli’nin kış lastiği ile aynı isme sahip olan saat, geleneksel sportif stil ve iskelet mekanizması ile simgeleşmiş koleksiyonun en önemli parçalarından biri oldu. Çivili lastik deseninden esinlenilerek tasarlanan Excalibur Pirelli Ice Zero 2, İsviçre Yüksek Saatçilik (Haute Horlogerie) dünyasının en zor birleşimlerinden biri olan çift iskeletli flying tourbillon içermekte.

Her İki Pirelli Ice Zero 2 de Çivilere Sahip

İlham aldığı Pirelli Ice Zero 2 lastikleri gibi çivili desene sahip olan bu özel saatten yalnızda 8 adet üretilecek. Saat için çelikten, Pirelli lastikleri için ise alüminyumdan üretilmiş olan bu çiviler her iki ürünün de en dikkat çeken yanı olma özelliği taşıyor. Pirelli’nin çivili lastik deseni, özellikle İskandinav ülkelerinde ortaya çıkan ekstrem kış koşulları için özel olarak geliştirildi. Bu özel kış lastiği, en zorlu buzlu yol koşullarında dahi etkili.

Çivili Lastik Desenleri Buz için İdeal

Bir önceki kış lastiği Ice Zero’nun sırtında bulunan çivi sayısı 130 idi. Yeni üretilen Pirelli Ice Zero 2 için bu sayı; 190’a çıkarıldı ve bu sayede zorlu koşullarda sürüş güvenliği en üst seviyeye ulaştırılmış oldu. Çivili lastik desenleri, özellikle buzlu zeminler için geliştiriliyor. Excalibur’un bu yeni kayış deseninin ilham kaynağı, çivi dağılımının lastikte bıraktığı izler oldu. Pirelli’nin bütün limited edition saatlerinde olduğu gibi Excalibur Pirelli Ice Zero 2’nin kayış malzemeleri de Pirelli’nin motor yarışlarında birinci olmuş P Zero lastiklerinden elde edilen kauçuk iç dolgu malzemesinden üretiliyor.

Pirelli Kış Lastiği İlham Veriyor

Excalibur Pirelli Ice Zero 2, 2017 yılında başlayan Pirelli-Roger Dubuis iş birliğinin bir devamı olma özelliği taşıyor. Pirelli’nin çivili lastik deseninden ilham alan ürün; üstün teknik özellikleri, yenilikçiliği, seçkinliği ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda iki tarafın araştırma geliştirme ve stil yaklaşımı alanındaki ortaklıklarını da vurguluyor. Pirelli Design, Pirelli’yi tanımlamakta olan teknik bilgi birikimi, yüksek performans ve görkemli tasarımı öne çıkaran gelecek projeler için bir yaratım merkezi olacak. Lastik üretiminin verdiği teknik becerilerden yararlanıp diğer alanlar ile yaptığı iş birliklerinden de destek alan Pirelli Design; eşsiz, yüksek performanslı ve ikon haline gelmiş ürünler ortaya çıkarmayı ve farklı sektörlerin birbirlerini teknolojik anlamda beslemesini sağlamayı hedefliyor. Pirelli kış lastiği desenleri, yüksek performansları ile olduğu kadar tasarımları ile de ilham veriyor.