Bridgestone Lastikleri FIA Ecorally Cup İsim Sponsoru Oldu

Motor sporlarının kâr amacı gütmeyen küresel kuruluşu FIA, düzenlilik ve enerji tüketimi serisi Bridgestone FIA ecoRally Cup’ın isim ortağı olarak Bridgestone ile çığır açan bir işbirliğine imza atıyor. Bridgestone lastikleri tarafından sağlanan destek, enerji tasarrufu gibi önemli çevresel sorunları ele alıyor. Aynı zamanda motor sporları yarışmacılarının olumlu davranışlarını teşvik etmeyi amaçlayan ecoRally Cup daha da güçlenecektir.

FIA Ecorally Cup Organizasyonu Ne Zaman Oluşturuldu?

2006’da oluşturulan FIA Ecorally Cup tamamen düzenli etkinliklerde yarışan elektrikli araçlara adanmıştır. Yarışmada kullanılan araçlar, kamuya açık yol kullanımı için geçerli tescil belgelerine sahip, elektrikli aktarma organlarına sahiptir. Araçlarda herhangi bir modifikasyon yapılmamış yol üretimi araçlardır. Bu, yarışmacıların yeni ralli lastikleri ile araçlarını günlük kullanım için tasarlamalarına olanak tanımaktadır.

Bridgestone ENLITEN Teknolojisi Yarışmada Neleri Sunuyor?

Etkinlik, Bridgestone lastikleri için maksimum güvenlik, üstün performansı ve gelişmiş sürdürülebilirlik özellikleri sağlayan çoklu teknolojilerin bir kombinasyonu olan “ENLITEN “i daha fazla tanıtma fırsatı sunmaktadır. Bridgestone markasının Elektrikli araçlar için hazır olmasını sağlamaktadır. Ayrıca Bridgestone’un katılımı, FIA Üye Kulüplerinin daha fazla katılımına, markanın uluslararası motor sporlarına bağlılığına ve yol güvenliği girişimlerine odaklanmasına yol açacaktır.

FIA ecoRally Direktörü Süreç Hakkında Neler Söyledi?

FIA Ralli Departmanı Direktörü Andrew Wheatley şunları söyledi: “FIA ecoRally Cup projesinde Bridgestone’un uzun vadeli desteğini almaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu ortaklık, etkinliğin coğrafi genişleme yoluyla yeni kitlelere ulaşmasını sağlayacak ve yarışmanın sürdürülebilirlik profilini yükseltecek. Enerji tasarrufu ve sorumlu motor sporları ve mobilite, FIA’nın sürdürülebilirlik hedeflerinin merkezinde yer almaktadır.”

Bridgestone Pazarlama Direktörü: ‘Mobilite Dünyasına Heyecan Katmak Önceliğimiz.’’

Bridgestone Lastikleri Global Pazarlama Stratejisi İcra Direktörü Tomoyuki Takagi ise şunları söyledi: “FIA ile ortaklık kurarak ecoRally Cup’ı desteklemekten gurur duyuyoruz. Bu ortaklık, sürdürülebilir bir çözüm şirketine dönüşümümüzü hızlandıran kurumsal taahhüdümüz olan Bridgestone E8 Taahhüdü ile uyumludur. Teknolojilerimiz ve FIA ecoRally Cup gibi girişimlerimizle karbon nötr bir mobilite toplumunun gerçekleştirilmesi için çabalarken, mobilite dünyasına heyecan ve neşe katmayı hedefliyoruz.”