Continental Yüksek Performanslı Traktör Lastiği Geliştirdi

Alman lastik devi Continental, bugüne kadarki en büyük traktör lastiği olan VF900/60R42 ebadındaki VF TractorMaster modelini piyasaya sürdü. Lastik, 2.147 milimetre çapıyla bir kapı çerçevesinden daha büyük ve 189 yük endeksi (10.300 kilogram) ile 450 kilogram ağırlığında. Continental, bu lastik ebadını özellikle 300 beygir üzerindeki tarım makinelerinin ağırlığını taşıyabilmesi için geliştirdi.

Continental Tarım Lastikleri Artan Talepleri Nasıl Karşılıyor?

Büyük tarım makinelerine ilgi artması üzerine Continental yetkilisi açıklamada bulundu. Continental Tarım Lastikleri Ürün Grubu Müdürü Benjamin Hübner şunları söylüyor: “Bu gelişme sadece makinelerden değil, lastiklerden de en yüksek performansı talep ediyor. Bu nedenle tarım lastiklerimizi müşterilerimizle yakın istişare içinde geliştiriyor ve test ediyoruz.” Büyük makinelere yönelik eğilimin altında yatan temel hedef, daha verimli ve uygun maliyetli çalışmaktır. Continental bu nedenle 2022 yılında VF TractorMaster lastiğin beş yeni lastik ebadını piyasaya sürdü: (650/60 R 34; 650/65 R 42; 710/75 R42; 650/65 R 34; 710/60 R 34).’’ Maliyetlerin yükselmesiyle birlikte güçlü tarım makinelerine artan ihtiyaçta aynı doğrultuda artmıştır.

Continental VF Teknolojisi Nedir?

Continental VF teknolojisi sayesinde lastik, standart bir lastikle aynı lastik basıncında yüzde 40 daha fazla yükle sürülebilmektedir. Bununla birlikte aynı yükte yüzde 40 daha az lastik basıncıyla da faaliyet sağlanabilir. Ayrıca VF teknolojisine sahip tarım lastikleri, geleneksel traktör lastikleri segmentine göre yakıt açısından daha verimli çalışır. Hübner: “VF TractorMaster verimlilik ve toprağın korunmasını bir araya getiriyor. VF TractorMaster ürününün sahip olduğu teknolojisi, lastik basıncını ayarlamak zorunda kalmadan tarladan yola yumuşak bir geçiş sağlar. Aynı zamanda, tarlada çalışırken daha geniş bir sırt yüzeyi sayesinde ağır makinelerin toprak üzerindeki etkisi en aza indiriliyor.”

Vizyon 2030 Stratejisi ile Büyüme Hedefleniyor

Alman Lastik Devi Continental, Vizyon 2030 stratejisinin bir parçası olarak tarım lastiği işini sürekli genişletmeye çalışıyor. Portföyün genişletilmesi ve Ivonne Bierwirth tarafından yönetilen Tarım Lastikleri iş alanının yeniden düzenlenmesi, şirketin büyüme stratejisinin altını çiziyor.