Ucuz Lastik Al

ucuz-lastik-al

Araç kullanıcıları için araç seçmek kadar önemli bir diğer husus lastik seçimidir. Birçok araç kullanıcısı hem performansı yüksek kaliteli lastik hem de aynı zaman da ucuz lastik almak ister. Birçok lastik satıcısı hem alıcıların bütçesine uygun ucuz lastik hem de kalite sahibi ürünleriyle ucuz lastik almak isteyen araç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Ucuz lastik alırken de bir takım noktaların üzerinde durulmalı ve dikkat edilmelidir. Peki, ucuz lastik seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Öncelikle aracınıza uygun boyutta ve uygun özellikte, yani otomobil üreticisinin tavsiye ettiği unsurlara uyan lastikleri seçmeye özen göstermelisiniz. Aksi takdirde bu otomobilin kendi aksamlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Aynı zamanda otomobilin dört lastiğinin de aynı ebatta ve özellikte olmasına dikkat edilmesi gerekir aksi durum aracın performansını olumsuz yönde etkileyecektir. Bir lastiğin ıslak ve kuru zeminde sağladığı yol tutuşu ve direksiyon hâkimiyeti güvenli bir sürüş için çok önemlidir. Dayanıklılığı ve sürüş dengesi de lastik seçiminde lastiğin saplayacağı performans açısından dikkat edilmesi gereken önemli kriterlerden dir.

Ucuz lastik aynı zamanda kaliteli de olabilir yeter ki önemli hususlara dikkat edilerek seçilsin. Bir lastiğin uzun ömürlü olması ve sağlıklı kalabilmesi için de lastik kullanımında dikkat edilmesi gereken birçok durum vardır. Bunları genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz; Lastiklerin havalarını sık sık kontrol etmelisiniz;  yaklaşık olarak 15-20 günde bir bu hava kontrolünü yapmalısınız. Bir lastiğin diş derinliği zamanla düşer; 1.6 mm’nin altına düşen lastikler daha fazla kullanılmadan acil olarak değiştirilmelidir. Lastiklerin hava basıncı sık sık kontrol edilmelidir. Ayrıca aracın taşıdığı yüke göre farklı lastiklerin hava basıncı arttırılır ve ya azaltılır. Aracınız normalde olduğundan daha fazla bir yük taşıyacaksa hava basıncı gereken ölçüde arttırılmalıdır. Kaldırım kenarlarına temas eden lastikler zarar görmektedir bu yüzden bu gibi sivri yüzeylerle temasından kaçınmalısınız. Supap kapaklarının kapalı olup olmadığı da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Lastiklerin kullanım süresi 5 yıl olduğu ve bu süreden sonra herhangi bir soruna rastlanmasa da değiştirilmesi öneriliyor. Bozuk, kötü özelliklere sahip yollarda hız yapılmaması lastiğin sağlığını korumada önemlidir.