Yokohama Lastikleri Trelleborg Wheel Systems Holding’i Satın Aldı

Yokohama Rubber Co., Ltd. tarım ve endüstriyel araç lastikleri üreticisi Trelleborg Wheel Systems Holding AB’yi 2.074 milyar Euro karşılığında satın aldı. Bu satın alma, kamyon lastiği ve özel lastik segmentindeki işi büyütmeye yönelik Yokohama Transformation 2023 orta vadeli geliştirme planıyla uyumludur. Trelleborg için mali performans 2023 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Yokohama lastikleri mali tablolarında yer alacak.

Yokohama Lastikleri Sektörde Konumunu Güçlendirebilecek mi?

Dünyanın önde gelen lastik üreticileri arasındaki konumunu güçlendirecek TWS’nin satın alınması Yokohama’nın dünyanın önde gelen lastik üreticileri arasındaki konumunu güçlendirmesini ve dünyanın en büyük lastik şirketleri sıralamasında yükselmesini sağlayacak. TWS’nin satın alınmasıyla Yokohama lastikleri için tüketici ve ticari lastik satışlarındaki payı 2:1’den 1:1’e düşecek. Yokohama lastikleri ile iki şirketin yeni ürün ve hizmet geliştirmeden üretim, satış, kalite kontrol ve çevre korumaya kadar çeşitli alanlardaki birleşik yetkinliklerinden kaynaklanan sinerjilerden faydalanması bekleniyor olacak.

Trelleborg Wheel Systems Holding Faaliyet Detayları Nelerdir?

TWS, 2022 yılında toplam 13,277 milyar kron (1,18 milyar avro) satış gerçekleştirmiştir. Şirketin üçü Çek Cumhuriyeti’nde, ikisi Sri Lanka’da, ikisi Çin’de ve birer tanesi de Brezilya, İtalya, Letonya, Sırbistan ve Slovenya’da olmak üzere 14 fabrikası bulunmaktadır. Satış ofislerinin sayısı 40’tır ve Aralık 2022 sonu itibariyle personel sayısı 6.621 kişidir. Lastikler Trelleborg ve Mitas markaları altında üretilerek piyasada yer alıyor.

Yokohama Rubber Co. Ltd. ve Trelleborg AB’den Nasıl Tepkiler Geldi?

Yokohama Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Masataka Yamaishi, bu satın almanın YX2023 orta vadeli kalkınma planlarıyla mükemmel bir uyum içinde olduğunu ve TWS ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle beklediklerini ifade etti. Trelleborg Başkanı ve CEO’su Peter Nilsson ise TWS çalışanlarına takdirlerini ifade etti ve TWS’nin Yokohama Rubber’ın varlıklarına birçok açıdan değerli bir katkı sağlayacağını belirtti. Tire Business’a göre TWS’nin satın alınmasıyla Yokohama, Çin’in en büyük lastik şirketi ZC Rubber’ı geride bırakarak küresel lastik üreticileri sıralamasında sekiz numaraya yükselebilir.