Bridgestone Çevre Dostu Kauçuk Tedariği için Çalışıyor

Dünyanın en büyük lastik üreticisi olan Japonya menşeili Bridgestone; doğal kauçuğu çevreye zarar vermeden, sürdürülebilir bir şekilde tedarik etmeye odaklanıyor. Bridgestone, bu anlayışı değer zincirine dâhil etme çalışmalarını vurgulayan yeni küresel kampanyası “Katmanlı Yolculuk” u başlattı. Bridgestone’un yeni kampanyası, ormandaki kauçuk ağaçlarından, üretimde geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımına; ürünlerin yaşam döngülerinin uzatılmasına dek uzanıyor.

Bridgestone Üretimde %100 Çevre Dostu Materyalleri Kullanacak

Bridgestone Grubu’nun küresel stratejik direktörü TJ Higgins: “Bridgestone’da sürdürülebilirliğin bir yolculuk olduğuna inanıyoruz. 2050 ve daha sonrasında yüzde 100 sürdürülebilir malzemeleri kullanma hedefimize doğru ilerlerken her yıl katman katman gelişme çabası içindeyiz. Bu; çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler, ortaklar ve hizmet verdiğimiz topluluklar dâhil olmak üzere tüm paydaşlarımızla paylaştığımız bir yolculuktur. Bu yeni kampanya; çevresel yönetim uygulamaları, insan haklarına saygı, adil çalışma uygulamalarının desteklenmesi ve artan şeffaflığı içeren sürdürülebilir doğal kauçuk tedariğine yaklaşımımızı vurgulamaktadır. Küresel tedarik zincirimizin tamamında benzer girişimleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. “

Bridgestone Tüm Süreçlerde Sürdürülebilirliği Hedefliyor

Doğal kauçuk, dünya çapında milyonlarca insan için geçim kaynağı olan yenilenebilir bir kaynak. Katmanlı Yolculuk, Bridgestone’un tedarik, ürün geliştirme, üretim ve teslimatı kapsayan doğal kauçuk değer zincirinde sürdürülebilir ve sorumlu uygulamaları hayata geçirdiği birçok yol için pencere açıyor. Bu, aynı zamanda insanlar ve doğa için olumlu etkiye sahip olan sürdürülebilir çözümleri uygulama amacıyla birlikte çalışmak için Bridgestone’un ortaklarına eylem çağrısı.