Dünya Ralli Şampiyonası için Türkiye’de Üretilen Lastikler Test Edildi

Pirelli 2021 Dünya Ralli Şampiyonası programı, 14-15 Temmuz’da İtalya’nın Sardunya kentinde yapılan iki günlük özel lastik testleri ile başladı. Andreas Mikkelsen, Sardunya’da iki gün boyunca Citroën C3 Dünya Ralli Otomobili’ni kullandı. İtalyan adasındaki şartlar tipik olarak sıcak ve kuraktı; Norveçli sürücü ve lastikler için zorlu bir lastik testi gerçekleştirildi. Pirelli’nin ralli etkinlikleri yöneticisi Terenzio Testoni, firmanın FIA Dünya Ralli Şampiyonası için 2021 spesifikasyon lastik testi sonuçlarının olumlu olduğunu söyledi.

Pirelli Dünya Ralli Şampiyonası Lastikleri Farklı Koşullarda Test Edildi

Testoni, 2021 Dünya Ralli Şampiyonası için gerçekleştirilen testler hakkında bilgi verdi: ” Lastik testi , en son nesil ‘Dünya Ralli Otomobilleri’ tarafından üretilen çok yüksek aerodinamik yükler göz önünde bulundurarak hem çakıllı zemin hem de asfalt üzerinde yapıldı ve 2021 için geliştirme yolumuzu anlamamıza yardımcı oldu. Andreas ile Anders (yardımcı pilot Jæger) mükemmel bir iş çıkardılar ve C3 WRC de mükemmel performans gösterdi. Sardunya’daki çok sıcak ve zorlu koşullara rağmen, hiçbir başarısızlık yaşamadan tüm test programımızı tamamlayabildik.”

Dünya Ralli Şampiyonası için Pirelli Lastikleri Milan’da Geliştiriliyor

2021 Dünya Ralli Şampiyonası lastikleri Pirelli’nin İzmit’teki tesislerinde üretiliyor. Lastik geliştirme çalışmaları ise Milan’da yer alan Ar-Ge merkezinde gerçekleştiriliyor. Terenzio Testoni, bu üreçte ekibe liderlik ediyor. Testoni: “Aşınmayı azaltmaya odaklanan çakıllı zemin lastik testi dâhilinde; önümüzdeki yıl dünya şampiyonasında kullanacağımız iki farklı özellikteki lastikler arasındaki farkı daha iyi anlamak için sert bileşiğe sahip lastiği ve yumuşak lastiği test ettik.”

Lastik Testi için Farklı Prototipler Kullanıldı

Pirelli , asfaltta ise daha ayrıntılı bir lastik testi gerçekleştirdi. Testoni: “Asfaltta, araba dinamiğini lastikler ile ilişkilendirmek için birkaç farklı prototipi test ettik. Dünya Ralli Şampiyonası için geliştirdiğimiz ilk prototiplerimiz, temel özelliklerinin iyi olduğunu kanıtladı; bu gelecek için çok cesaret verici.  Şimdi önümüzdeki aylarda Sardunya’da gerçekleşecek diğer testlerde hangi değişiklikleri yapabileceğimizi görmek için Milano’daki merkezimizde topladığımız tüm verileri analiz edeceğiz.”