Pirelli Formula 3’e Geri Döndü

Pirelli, bu yıl Macau’da prestijli Suncity Group Formula 3 Macau Grand Prix – FIA F3 Dünya Kupası’nda varlığını hissettirdi. Lider İtalyan firma, yalnızca F3 için lastik tedarik etmenin yanı sıra; FIA GT World Cup’ın beşinci yarışı için de otomobilleri donattı. Bu, Pirelli’nin 2016 yılında kategoride ilk çıkışını yaptıktan sonra dünyanın en prestijli Formula 3 yarışına ikinci kez katkı sağlayışı. İtalyan lastik devi, üstün performansa sahip lastiklerinin yanı sıra; motor sporları alanına yaptığı katkılar ile de ön plana çıkıyor.

Pirelli’den Motor Sporlarına Tam Destek

Pirelli, Formula 1 yarışlarının sponsorluğunu üstlenmesi ile biliniyor. İtalyan lastik lideri; yalnızca Formula 3 yarışlarında değil; açık yarışlardan Ferrari Challenge ve Lamborghini Super Trofeo benzeri tek markalı yarışlara dek toplam 230 motor sporları şampiyonasında bulunuyor. Pirelli, bunun yanı sıra; 2004’ten bugüne MOTUL FIM Superbike Dünya Şampiyonası’nın tüm kategorilerinin tek resmi lastik tedarikçisi.

GT Otomobilleri Pirelli Lastikleriyle Donatıldı

Formula 3 için kullanılan yeşil P Zero medium bileşik, 2019 yılında yeni otomobiller için geliştirilen lastiklerden temin edildi. Pirelli, tüm GT otomobillerini, dünyanın dört bir yanındaki GT yarış şampiyonalarında kullanılan P Zero DHD2 slick lastikleriyle donattı. Firma, motor sporları alanında takımların ve yarışçıların en büyük destekçileri arasında yer alıyor.

Macau Guia En Zorlu Pistler Arasında

Bu yıl Formula 3 yarışlarının gerçekleştirildiği Macau Guia, dünyadaki en zorlu ve heyecan verici motor sporları pistlerden biri olarak ün yapmıştır. Yüksek hız yapılan düz yollar ve kıvrımlı virajların birleşimi olan 6.12 km’lik pist, sürücü becerilerini test etmek için mükemmel bir ortam sağlıyor. Formula 3 araçları, genç Ayrton Senna’nın 1983’te Macau’da zafer kazandığı günden bu yana kullanılıyor. Bu yıl, yarış, yeni görünüme sahip F3 araçları ve Pirelli lastiklerinin desteği ile yapıldı. 2019 şampiyonluğunu kazanan Robert Shwartzman ile birlikte Marcus Armstrong, Juri Vips ve Christian Lundgaard gibi diğer şampiyonlar da yarışta yer aldı.